Inspirativní setkání ředitelů

Poslední dubnový víkend proběhla v pražském hotelu Courtyard by Marriott konference pro management školy na téma Revize RVP jako příležitost aneb Řízení změny ve škole.  Druhý den ředitelé pokračovali v programu v prostorách nové ZŠ a MŠ Zličín. Jak probíhaly dva dny plné zajímavých řečníků, konstruktivních diskusí, workshopu i večerního networkingu v prostorách Muzea Slivovice?

V pátek jsme se v hotelu věnovali tématu změny a jak ji uchopit jako příležitost a řídit. Role ředitele je při přípravě a vedení změny klíčová. Celým programem provázel osobně David Lesch, generální ředitel AV MEDIA SYSTEMS, a paralela se zkušenostmi z firemního prostředí byla pro mnohé novým impulsem. Následující workshop Ondřeje Bárty z Franklin Covey ČR nás rozpohyboval a nastartoval aktivní přemýšlení o změně z různých pohledů. Prošli jsme si model průběhu změny a došli jsme k doporučením pro jednotlivé fáze tohoto procesu. 

 

Odpoledne jsme se věnovali dvěma diskusním tématům:

  • Zavádění změn ŠVP a nové informatiky z pohledu ředitele,
  • Správa ICT ve škole.

Cílem bylo vyměnit si různé pohledy a zkušenosti z praxe. Účastníci si odnesli pestrou paletu inspirace a nápadů.

 

"Kulturně-socializační večer" v Muzeu slivovice se vydařil :-D Všichni účastníci dobře znají realizace AV MEDIA ve školách, nyní si mohli prohlédnout a zažít expozici našich kolegů ze segmentu Kultury. Více se dozvíte zde, nebo nakoukněte také, aspoň takto na dálku: 

 

V sobotu jsme se přesunuli na ZŠ a MŠ Zličín. Na téma změny navázal Miloš Hubatka a řešili jsme nové nároky na ředitele při práci s lidmi v dnešním prostředí změny. A pak jsme prošmejdili tuto nově postavenou školu, podívali se do odborných učeben a prohlédli si poprvé i novou SMART tabuli s laserovým projektorem. Prohlídku učebny robotiky jsme zakončili prakticky workshopem s VEX 123 a pohledem do blízké budoucnosti přes ClassVR brýle.

 

  

 

Tak co, přidáte se do našeho "Klubu ředitelů" a příští rok si už nenecháte konferenci ujít?

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů