ICT ve výuce ze Šablon III

Počítače se staly základním pracovním nástrojem učitele i žáka, proto potřebujete spolehlivá a kvalitní zařízení vyhovující potřebám školství. V rámci ICT šablony najdete na trhu spoustu "supervýhodných" levných nabídek počítačů či tabletů, ale i zde platí okřídlené "dvakrát měř, jednou řež" a vyplatí se výběru věnovat pozornost a nekoukat jen na cenu, abyste s nimi mohli ve výuce rozumně pracovat a radost z výhodné koupě nevystřídalo rozčarování učitelů a frustrace žáků.  

Námi dodávané počítačové vybavení doporučujeme / vybíráme / dodáváme nejen dle samotné výkoností konfigurace, kterých je na IT trhu nespočet, ale při samotném výběru využíváme zkušeností z prodaných tisíce zařízení do škol a zaměřujeme se tak na použití daného zařízení a pro koho je určeno.

Mobilní zařízení - u žákovského mobilního zařízení vybíráme takové zařízení, které je lehké a variabilní. Tak, aby umožnilo pracovat jak v režimu tablet či kniha, tak notebooku nebo stanu. Může se stát, že sem tam žákovi může zařízení upadnout, zároveň proto musí být uzpůsobené k občasnému „nedbalému či hrubšímu“ zacházení, musí být odolné vůči pádům či polití. V dnešní situaci by měla být navíc samozřejmostí i odolnost proti dezinfekčním ubrouskům.

 

Dnešní mladá generace je více než jiní zvyklá pracovat dotykově, takže volíme zařízení dotykové včetně stylusu. A v neposlední řadě musí mít všechna rozhraní a vlastnosti pro jednoduché začlenění do školní infrastruktury – OS verzi Pro, nové rozhraní USB-C podporující napájení, WiFi stadard ac/ax 2x2.

U učitelských notebooků vycházíme z častých požadavků učitelů na mobilitu a lehkost (časté přenášení nejen mezi učebnami, ale i mezi školou a domovem). Ve většině případů učitelé oceňují i podsvícenou klávesnici, včetně numerické části. Samozřejmostí pro pohodlnou práci je dostatečný výkon a rozhraní, které jednoduše umožní pomocí dokovatelného portu USB-C integraci s dokovací stanicí v učebně – jedním propojovacím kabelem zajistíte propojení veškerého vybavení učebny.

Ano, i u kvalitních produktů se může něco pokazit, ale proto je všeobecně součástí mobilních zařízení servisní služba pokrývající servisní zásah v místě školy pro minimalizaci dodatečných nákladů a výpadků výuky.

Stacionární PC v učebně - zde se soustředíme a využíváme taková zařízení, která mají dostatečný výkon, ale zároveň nezaberou v učebnách příliš mnoho prostoru, jsou jednoduše beznástrojově rozšířitelná a opět jsou součástí dodávky rozšířené servisní služby pokrývající servisní zásah v místě školy.

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů