Hrátky s TOGlicem

Představovat Toglic zasvěceným učitelům, by bylo jistě nošení dříví do lesa. Pro ty, kdo přeci jen ještě váhají, zda do něj jít či ne, říkám ANO!

Toglic se stal mezi prvňáky velmi oblíbenou aktivitou a mě uchvátil zcela. Nejen tím, co všechno lze díky tomuto programu s dětmi procvičovat, ale především svou jednoduchostí. Pracovat s tímto prográmkem se totiž naučili i prvňáci po necelých dvou měsících chození do školy. Aniž by znali všechna písmenka, zvládli se přihlásit na příslušnou internetovou stránku a společně podle tabule vyťukat na klávesnici příslušný PIN i své jméno a zábava mohla začít.
Už během vlastní aktivity můžeme sledovat, jak který žáček pracuje a jak se mu daří úkol zvládnout. Tak rychlé zpětné vazby se vám nedostane při žádné jiné aktivitě. A hlavně ušetřený čas za neopravování nekonečných sloupečků v pracovních sešitech mohu věnovat vymýšlení a přípravě dalších zábavných aktivit. O ušetřených penězích za pracovní sešity či případně okopírované pracovní listy ani nemluvě.

A které aktivity děti baví nejvíce? Tipujete správně, pokud jste vsadili na BINGO. Jo, za vítězství a menší odměnu, to se už vyplatí se nějaké to písmenko, slabiku či slovo naučit číst. Starší žáky samozřejmě můžeme potrápit i trochu více, třeba slovíčky z angličtiny. Ale nám prvňákům k radosti postačí i pár příkladů na sčítání a odčítání zatím do sedmi. To procvičujeme v matematických aktivitách, kde si učitel velmi jednoduše může nastavit obor čísel, se kterými chce v hodině pracovat.

A protože jsme šikovní, vyzkoušeli jsme i letošní novinku křížovku s obrázky. Není to zase tak jednoduché poznat krátkou či dlouhou samohlásku, ale nebojte, na tom ještě zapracujeme. A abyste nepřišli zkrátka, mám pro vás připravenou i jednu  vánoční křížovku.

  1. Blížící se Vánoce nám oznamuje první zapálená …
  2. Doba příprav na nejkrásnější svátky v roce se nazývá …
  3. Ozdobíme si vánoční …
  4. Na stromeček dáme ozdoby a …
  5. Zazpíváme si …
  6. Kdo vydrží celý den nepapat, uvidí …
  7. Na stole by neměla chybět …
  8. Čím potěším své blízké?
  9. Pro dostatek peněz v příštím roce se z kapra schovám …
  10. Mlsné jazýčky se už těší na …
  11. Když se narodil Ježíšek, byla právě …
  12. Symbolem zdraví a lásky je …, pod kterým dostaneme sladké políbení.

Krásný adventní čas vám přeje

Mgr. Ivana Křístelová, ZŠ JUDr. J. Mareše Znojmo

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů