Hra Jumble k řazení pojmů

Na stránkách kahoot.it se objevila nová hra určená k řazení pojmů, výsledků příkladů, či jmenování různých termínů v určitém pořadí. Hra se jmenuje Jumble (Míchanice) a pokud si zdarma vytvoříte účet na stránkách Kahoot, tak ji během chviličky připravíte, ať už
s obrázky nebo bez nich.

Moji třeťáci ji poprvé vyzkoušeli při fixování vyjmenovaných slov.
Na fotce vidíte, jak se úspěšně třída přihlásila ke hře (kód hry se objevil na tabuli, stačilo doplnit jen jméno žáka). Někteří pracovali na školních počítačích, jiní na svých vlastních chytrých zařízeních.

Ve hře Jumble lze pracovat s pořadím 4 slov. Nejdříve si žák musí přečíst otázku. My jsme řadili vyjmenovaná slova podle pořadí,
ale v dalších kvízech jsme pracovali s pořadím podle velikosti (plodů různých rostlin), podle fází růstu rostliny (otázka i s obrázkem), řadili jsme pojmy také podle abecedy atd.

Pro řazení je důležité, aby žáci vnímali i barvy odpovědí, protože na svých monitorech nemají text, ale řadí kartičky do horního řádku podle barvy odpovědi na tabuli. To znamená, že když žák má seřadit pojmy podle fází růstu rostliny, hledá odpověď SEMÍNKO, kterou na tabuli vidí na zelené kartičce. Na svém zařízení tedy přesune zelenou kartičku na pozici první v řadě v hodním řádku.

Na další fotce je vidět, kdo z žáků řadil pojmy správně a kdo špatně. Na tabuli se v horní části zobrazí procentuální úspěšnost třídy.

Na závěr soutěže se dá na tabuli promítnout vyhodnocení
s umístěním žáků a vygenerovat konkrétní odpovědi každého jednotlivce.

Věřím, že hru využijete i na druhém a třením stupni a pomůže vám zábavným způsobem zopakovat probrané učivo. Díky využití PC učeben lze zapojit celou třídu v poměru 1:1 (1 žák na 1 zařízení)
a celou třídu po určitých zkušenostech s hrou Jumble v deseti minutách ohodnotit.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů