„Hlasovat“ se SMART Response zvládají ve Znojmě již i prvňáci

Dejme dětem prostor, překvapí nás, co všechno dovedou.

Na ZŠ JUDr. Josefa Mareše ve Znojmě se využívají moderní technologie v hojné míře, to je všeobecně známo. Standard jsou interaktivní tabule ve všech třídách, hojně se využívá digitálních hnízd a své pevné místo zaujal při skupinovém vyučování i velmi oblíbený SMART Table. Prvňáci však již zvládnou mnohem víc. Stačí se naučit pár písmen abecedy a už můžeme procvičovat čtení slabik, slov i celých vět s využitím hlasovacího zařízení SMART Response, popř. na novějším zařízení SMART Response PE můžete i slova přímo psát. Není to nic těžkého, vždyť v dnešní době téměř každý prvňák již držel v ruce mobil a hlasovací stanička jej svým vzhledem velmi připomíná.

  

Velkou výhodou je, že v daném okamžiku se na text zaměří všichni žáci dané třídy, nikoli jednotlivec, jak tomu bývá při frontálním vyučování čtení. Záleží jen a jen na vyučujícím, jaké úkoly pro své žáky připraví. Znojemští prvňáčci lehce označí počáteční písmena či slabiky k daným obrázkům, umí vybrat správné tiskací slovo k napsanému psacím písmem stejně jako vybrat vhodné slovo do rozepsané věty. To už přesvědčí i paní učitelku, že čtenému textu děti rozumí, zvláště, když je rozesměje nějaká legrační věta.

  

Okamžitá zpětná vazba, kdy si žáci snadno všechny jevy ještě vybaví, popř. se k nim mohou vrátit a vysvětlit si, proč a kde udělali chyby, je velkou předností tohoto programu, který se dá využít ve všech vyučovacích předmětech. A věřte, to bouřlivé jásání po stoprocentním výsledku, opravdu stojí za to. Tohle prostě večer při opravování písemek u televize nezažijete!

 

Mgr. Ivana Křístelová, ZŠ JUDr. J. Mareše Znojmo, 1. E

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů