Dvě jedničky za to stojí aneb SMART Notebook 11

Začal nový školní rok a učitelé nyní mohou využívat možnosti a funkce nové verze autorského software SMART Notebook 11. NeDUMají a snadno tvoří interaktivní DUMy.

Učitelé oceňují přehlednější grafické rozhraní SMART Notebooku 11 a jednodušší ovládání. Výběr nástroje z přehledné nabídky zobrazí alternativní panel s nástroji, které můžete v dané chvíli potřebovat. Ikony s nejpoužívanějšími nástroji lze libovolně přeuspořádat a přidat k nim dle potřeby další, například pro rychlé vymazání inkoustu ze stránky nebo provedení restartu aktivity do uloženého stavu, aby s ní mohl pracovat další žák.

Nové grafické možnosti umožňují kreativcům použít například barevnou tužku, vyplnit jakýkoliv ohraničený tvar, použít vlastní kreativní pero, vylepšené nástroje pro práci s tabulkou a další. Nástroj Tvůrce cvičení umožní snadné vytváření vlastních praktických cvičení. Jejich příklady najdete v galerii programu v sekci Lesson Activity Examples.

Při vytváření DUMu lze zobrazit dolní okraj obrazovky pro plné zobrazení na tabuli. Můžeme tak rozmístit interaktivní obsah na snímku s využitím celé plochy bez prázdných míst nebo zmenšení a šedých okrajů při zobrazení na celou obrazovku. Do výukové hodiny ve SMART Notebooku lze vkládat a využívat ukázkové aktivity, miniaplikace a 3D objekty nejen ze SMART Exchange, ale také z nové galerie SMART Notebook Gallery 2. Okno internetového prohlížeče vložené na stránku zobrazí internetový obsah bez nutnosti otevírání samostatného programu.

Právě probíhající školení již seznamují s vytvářením interaktivních DUMů názornější formou s více inspirativních příkladů pro procvičování nejdůležitějších dovedností. Pomohou výborně zvládnout tvorbu výukových hodin. Na vypsané OPEN kurzy se můžete přihlásit zde. Pokud neobjevíte v nabídce vámi požadované školení, kontaktujte nás na skoleni@avmedia.cz, abychom vám co nejdříve nabídli vhodný termín. Případně kontaktujte regionálního zástupce pro uspořádání školení na vaší škole.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů