Cheopsohraní

Zdá se vám, že je v nadpisu něco, co nelze sjednotit? Že nejde propojit dějepis s matematikou a robotikou? Pevně věřím, že se to povede – a ne mně, ale žákům. Jedná se o další online projekt, který připravují žáci pro žáky.

Cheopsova pyramida je jediný z divů světa, který se dochoval dodnes. Je opředena různými příběhy a tajemstvími. Ale také je známo plno faktů o této nevšední starověké stavbě. A tak není divu, že se stala motivací i pro náš projekt.

Cílem je tentokrát propojit dějepisné informace a fakta s matematickými úlohami, které Cheopsovu pyramidu přiblíží současnosti. Kromě klasických matematických výpočtů se vám pokusí žáci zapojených škol ukázat, že lze velkou pyramidu zkoumat a použít i v úkolech nevšedních. A v neposlední řadě uvidíte, jak se zvolené tematiky zhostí programovatelní roboti – respektive žáci, kteří roboty naprogramují.

Tentokrát se můžete těšit na:

 žáky třídy 7. A ze Základní školy Nový Bor náměstí Míru s paní učitelkou Veronikou Šolcovou

  žáky třídy 2. D ze Střední průmyslové školy Česká Lípa s paní učitelkou Hanou Ulíkovou

 

Pokud vás náš projekt zaujal, připojte se k nám. Protože se jedná o online akci o délce 45 minut, můžete nás sledovat i se svými žáky ve třídě. Na všechny se budeme moc těšit. Registraci k účasti najdete ZDE

Jestliže už jste někdy sledovali některý z našich projektů, tak víte o našich závěrečných třešničkách na dortu. Tentokrát vám slíbím pomyslnou třešničku – na pyramidě.

 

Pokud byste měli jakékoli dotazy, pište na: Hana.Ulikova@sps-cl.cz  

Ráda vaše dotazy zodpovím.

Autorka akce

Hana Ulíková

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů