Červen přináší novinky do SMART Výukového softwaru

Na začátku června vydal SMARTtech novou verzi SMART Notebook 22. Zásadní novinkou je změna názvů a vlastností bezplatné verze vs. verze s předplatným.

 

SMART Notebook zdarma – léty prověřená verze autorského nástroje se vrací k osvědčenému názvu SMART Notebook. Je zdarma pro všechny učitele.

Stejně jako před lety nabízí učiteli sadu nástrojů pro vytváření interaktivních cvičení a umožňuje aktivní zapojení žáků na interaktivní tabuli nebo displeji SMART Board. Od verze 22 (dostupné v průběhu června 2022) SMART Notebook přináší inteligentní vyhledávání obrázků na webu a také vyhledávání videí. Dobrou zprávou je, že z bezplatné verze SMART Notebook byl odstraněn vodoznak, který se objevoval při připojení tabule nebo displeje jiného výrobce než SMART a byl nahrazen blokováním dotykových funkcí. Pokud využíváte tabuli jiného výrobce, můžete svá cvičení nadále využívat, bez rušivého vodoznaku. K ovládání je ale třeba použít myš připojeného PC.

Jak už je u SMARTu zvykem, i bezplatná verze je pravidelně aktualizovaná tak, aby fungovala s nejnovějšími operačními systémy a doplňovány jsou i nové funkce.

 

Placená licence SMART Výukového software i nadále obsahuje desktopovou aplikaci SMART Notebook, která se nově jmenuje SMART Notebook Plus a cloudové prostředí Lumio.

 

SMART Notebook Plus, již podle názvu navazuje na bezplatný SMART Notebook a přidává aktivity, které zapojí žáky přes žákovská zařízení – herní aktivity pro jednotlivce i skupiny a nástroj pro formativní hodnocení. SMART Notebook Plus je primárně určen pro využití ve třídě, na interaktivní tabuli nebo displeji SMART Board a žákovských zařízeních (telefonech, tabletech i počítačích). 

Druhou částí balíčku je cloudové prostředí Lumio, přístupné přes internetový prohlížeč z jakéhokoli zařízení připojeného k internetu. Učiteli tak umožňuje připravená cvičení a aktivity spustit v libovolné třídě. Velkou výhodou je ale připojení žáků přes internet (cloud) a Lumio je tak cenným pomocníkem pro smíšenou výuku, výuku dlouhodobě nemocných žáků nebo třeba spolupráci týmů z různých škol nebo dokonce různých zemí. Využití aktivit ve SMART Notebook Plus a používání Lumio vyžaduje učitelský účet propojený aktivní licencí SMART Výukového software. 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů