BETT aneb Co přijde v roce 2012

Připravili jsme pro vás reportáž z největšího evropského veletrhu v oblasti vzdělávání - BETT, který se konal již tradičně v polovině ledna v Londýně. Čtyři dny inovací a inspirace ukázaly, že je možné využívat technologie, které podporují u studentů a žáků kreativitu a praktické učení. Probudí kreativitu i u jedinců, u kterých byste to nečekali. Upoutají pozornost žáků, kteří jinak nedávají pozor. Z připravených novinek jsme pro vás vybrali, co chystá pro interaktivní výuku právě SMART Technologies.

A jak vypadal veletrh očima naší české výpravy si můžete přečíst v dalším článku

SMART Notebook 11
Nová verze autorského softwaru SMART Notebook přináší především ještě jednodušší a intuitivnější ovládání jednotlivých nástrojů, snazší práci s objekty a větší možnosti při vytváření vlastních DUMů, včetně tzv. widgetů či pro jednoduché „naprogramování“  libovolných aktivit. Verze 11 tak určitě posune využívání SMART Notebooku pro přípravu efektivních hodin i na středních školách.  Nová verze SW bude k dispozici na jaře, lokalizovanou verzi uvedeme do škol na začátku
školního roku 2012/2013.

Příklady nových funkcí:
videoukázka zde

  • nové pero „Crayon“ – pro tvorbu „kreslených“ obrázků
  • možnost tvorby vlastní verze kreativního pera   
  • reset stránky pomocí jedné ikony – např. po splnění úkolu navrácení aktivity do výchozí polohy
  • barevná výplň vlastních tvarů – tvorba vlastních ilustrací
  • vložení webového prohlížeče pomocí jedné ikony přímo na pracovní plochu SMART Notebooku    
  • tvorba vlastních flashových aktivit mimo LAT   
  • velmi snadné nahrání a vložení vlastní zvukové nahrávky – např. poznámky pro žáky, postupné kroky pro sestavení
    trojúhelníku aj.  

SMART Vantage

Máte-li ve škole více učeben vybavených SMART technologiemi, ředitel i správce techniky jistě uvítá další novinku – software pro správu SMART Vantage. Představuje jedinečnou aplikaci, která zprostředkovává detailní přehled všech SMART interaktivních zařízení. Umožní vám vidět jejich umístění, zda jsou aktuálně v provozu, počet dotyků zaznamenaných za hodinu, kolik času zbývá do výměny lampy, jakož i které softwarové aplikace jsou nejčastěji využívány a mnohé další. Pomůže vám to nejen vyhodnotit efektivitu vynaložené investice, ale především kontrolovat a snižovat náklady na provoz a údržbu.


SMART LightRaise

SMART Technologies poprvé představila pod označením LightRaise interaktivní projektor. Jako jediný interaktivní projektor zahrnuje i autorský software SMART Notebook. SMART Notebook se stal standardem pro vytváření interaktivních DUMů, navíc umožňuje využívat tisíců hotových příprav z VeŠkole.cz i obsahu výrobců interaktivních učebnic. Nezapomínejme však, že demonstrováním multimédií s datovým projektorem s pomocí interaktivních prvků tohoto typu se nevyhneme převládání frontální výuky. Pro opravdové zapojení a práci žáků slouží interaktivní tabule.

Prohlédněte si video.

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů