6 kroků k jazykové výuce, která rozmluví vaše studenty

Máte jazykovou laboratoř Robotel? Přinášíme vám zákadní tipy, jak docílit kýženého výsledku - rozmluvení žáků v cizím jazyce.

1) Využívejte Robotel SmartClass+ často

Využívejte Robotel učebnu nejméně 3x týdně. Navstěvujete-li učebnu jednou za týden, bude trvat velmi dlouho než vy i vaši studenti si zvyknete na nový styl výuky.  

2) Často zapojujte aktivity pro mluvený projev

V učebně vždy zařazuje aktivity se sluchátky, při nichž studenti aktivně mluví  v součtu minimálně 10 minut.  

3) Dejte si na čas

Dopřejte dostatečné množství času ve fázi, kdy si na nový způsob výuky zvykáte vy i vaši studenti. Jde o vás, a o to, abyste se cítili při výuce dobře.  

4) Investujte do vlastního vzdělávání

Zajistěte si více než jedno setkání s lektorem. Pouze základní školení vám k úpěchu ve třídě nepomůže. Každý kurz je určen jak pro jednotlivce, tak pro skupiny.Zapojte se do komunity jazykářů, aktuálně na konferenci Učíme jazyky lépe.  

5) Nenechte si líbit špatně nastavenou techniku

V případě, že je vaše učebna špatně technicky nastavena, okamžitě požádejte o technickou podporu.  

6) Volejte o pomoc

Neváhejte se obrátit o pomoc na fórum otázek a odpovědí. Pokládejte dotazy a čtete odpovědi, na které se už ptali před vámi.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů