Virtuální realita ve škole? Ano!

Sledovat zblízka sopečnou erupci, ocitnout se mezi lachtany nebo žraloky, prohlédnout si raketoplán a prozkoumat povrch Měsíce, navštívit zajímavá místa na Zemi, zkoumat buňky a orgány, ….. 

Na ZŠ v ulici 5. května v Liberci jsme měli možnost zapojit do výuky, pro naše školy novou technologii, brýle VR (brýle pro virtuální realitu). 

Zpřístupnili jsme tím žákům zajímavé a poutavé aktivity, pokrývající řadu témat napříč školními předměty. Umožnili jsme jim tak prozkoumat místa, vidět věci a situace, které pro ně nemusí být přístupné v reálném světě. Aktivním prožitkem tak mohly děti vybraným tématům lépe porozumět a motivovalo je to k dalšímu učení.

Tak například v hodině francouzského jazyka jsme se věnovali smutné dubnové události, požáru katedrály Notre-Dame. Po shlédnutí videí a animací z portálu České televize se rozhořela velká diskuze. Nostalgicky si poté žáci mohli důkladně prohlédnout katedrálu - tedy její podobu ještě před dubnovým požárem. Virtuální prohlídku katedrály a výstup na její střechu jim umožnilo 360°video, vlastní stavbu jim přiblížily 360°fotografie a 3D model katedrály. Téma jsme nakonec uzavřeli doplněním textových bublin v komiksu o požáru a grafickým návrhem na přestavbu katedrály Notre-Dame. Závěrečná zpětná vazba od žáků byla jen pozitivní. Aktvity, podle názorů dětí, byly zajímavé a poutavé a z virtuální reality (VR brýlí) byly naprosto nadšené.

Články k VR brýlím na webu ZŠ Liberec, ul. 5 května:

VR prohlídka Notre-Dame

VR brýle ve výuce

VR odměna pro třeťáčky

VR brýle ve výuce

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů