Vědecký jarmark 2014

AV MEDIA, a.s. byla hrdým partnerem Vědeckého jarmarku, který úspěšně seznamuje akademickou i širokou veřejnost s kouzlem vědeckých experimentů.

Organizátoři jarmarku si dali za cíl hravou formou přiblížit vědu zejména studentům a žákům základních a středních škol, ale i zvídavým dospělým. Vysoké a střední školy, vědecké ústavy, zájmové organizace a subjekty komerční sféry, které se jarmarku zúčastnily, ve svých stáncích ukázali, že věda je všude kolem nás a že je potřeba v každodenním životě.

Stánek AV MEDIA, a.s. pomocí měřícího systému PASCO prakticky ukazoval, jakým způsobem se šíří zvuk, jak vznikají různé tóny a čím se liší. Účastníci se také dozvěděli velmi zajímavé informace o spektrální analýze světla. Třešničkou na dortu byla ukázka způsobu měření, které umožní vědcům zjistit složení hvězd pomocí rozboru jejich světelného záření. Bylo příjemné sledovat radost z poznání těch, kteří náš stánek navštívili. Pokusy jsou prostě jedno velké dobrodružství.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů