Věda nás baví, když můžeme experimentovat ...

18. září 2013, krátce po zahájení školního roku 2013/2014 uspořádají organizace Věda nás baví, o. s. společně s univerzitami ČVUT, VŠCHT a ÚOCHB AV již 2. ročník Vědeckého jarmarku jehož posláním je inspirovat děti a mladé lidi ke studiu věděcko-technických a přírodovědných oborů a podpořit tím rozvoj budoucích odborníků z oblasti vědy a techniky.

Interaktivní formou budou prezentovány různé oblasti vědy a výzkumu. Můžete se těšit na experimenty, pokusy, sledování nezvyklých jevů a dějů nebo na hledání řešení k nezvyklým otázkám. Zapojte se do dění a získejte přírodovědné vědomosti neformální a netradiční cestou. 

Vědecký jarmark je určen pro žáky základních a středních škol, kteří společně se svými učitely mohou nastartovat školní rok touto motivační výukovou akcí.

Na akci si můžete vyzkoušet netradiční experimenty se školním měřicím systémem PASCO a poodhalit některé zákony přírody.

   

Na některé z experimentů se můžete podívat již nyní na portále podporujícím přírodovědné experimenty - Experimentujme.cz.

Cílem je sdílení nejen vytvořených výukových materiálů, ale také zkušeností s měřicím systémeme PASCO v různých projektech realizovaných na českých a slovenských školách.

Všechny experimenty jsou rozdělené na 4 základní skupiny: chemie, biologie, fyzika a zeměpis.

Vyhledávat pokusy lze také podle konkrétního tématu, náročnosti experimentu nebo oblíbeného čidla a senzoru.

Na setkání s Vámi na "kulaťáku" na Vědeckém jarmarku se velmi těšíme. Přijďte si s námi zaexperimentovat ...

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů