Už jste vyzkoušeli TOGLIC?

Tablety ve výuce nemusí být jen o frontální výuce a jednoúčelových aplikacích. Toglic nám nabízí výukové aktivity pro týmovou spolupráci ve třídě a rozvoj komunikačních dovedností dětí.

Toglic vznikl na základě praktických zkušeností učitelů z reálných vyučovacích hodin. Podporuje práci učitele při skupinových i individuálních úkolech a využívá pro to moderní komunikační prostředky (tablety, netbooky, notebooky, chytré telefony). Usnadňuje přípravu nejrůznějších pracovních kartiček, umožňuje pružně reagovat na časovou dotaci a přidávat další úlohy, dává učiteli zpětnou vazbu - přehled o odpovědích a výsledcích žáků, v matematice podporuje individuální procvičení počtů.

Žáci se učí vyslechnout a pochopit názor jiného žáka, diskutovat, argumentovat a obhajovat vlastní názor, spolupracovat ve skupině, rozdělovat si role, pochopit problém, nalézt a aplikovat vhodný postup řešení, samostatně řešit problému.

Novou formu výuky si vyzkoušeli i žáci čtvrtého ročníku ZŠ JUDr. J. Mareše Znojmo, kteří byli nadšeni, že nemusí sedět v lavicích, ale mohou hbitě řešit zadané úkoly společně se svými spolužáky. Záleží na učiteli, zda nechá děti řadit slova podle abecedy, ze slov tvořit věty, určovat slovní druhy či zdůvodňovat pravopis, nebo je nechá lámat si hlavy nad příslovími. Možností je spousta nejen při výuce jazyků, matematiky či dalších předmětů. Záleží především na učiteli, jakou aktivitou zvedne děti ze židlí a umožní jim spolupráci na zadaném úkolu.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů