Umíme to – online cvičebnice

Ráda bych vám představila online cvičebnici Umíme to, která se hodí pro různé způsoby výuky i pro domácí procvičování. Systém tohoto portálu nabízí aktivity pro oba stupně základní školy i pro školy střední.

Cvičení zde najdete pro tyto předměty:

·        Český jazyk

·        Matematika

·        Programování

·        Angličtina

·        Němčina

·        Biologie

·        Zeměpis

·        Chemie

 

Co nabízí žákům

Cvičebnice umožňuje žákům neotřelým způsobem procvičit si a upevnit své znalosti. Portál nabízí mnoho různých aktivit, které nabízejí online procvičování různých témat. Ke svým řešením dostávají uživatelé okamžitou zpětnou vazbu o úspěšnosti své práce. Cvičení ke zvolené látce je možné procvičovat opakovaně a se zvyšujícími se nároky. Za úspěšné řešení pak lze získat tzv. hvězdné štíty úspěšnosti. Je tak podporováno dlouhodobé upevnění znalostí.

 

 

Co nabízí učitelům

Především opravdu různorodou a kvalitní zásobu cvičení, kterou navíc lze zadávat i k domácímu procvičování. Systém dokonce sám zkontroluje správnost výsledků. Výsledky žáků jsou zaznamenány a učitel tak může vidět nejenom jestli žák aktivně plnil úlohy, ale také jaké úrovně dosáhl.

  

Vlastní zkušenosti

Já sama nejvíce systém Umíme to využívám v hodinách matematiky při skupinové výuce. Žáci si portál rychle oblíbili pro jeho snadné ovládání a pro jeho hravost při řešení úloh. Také jsem Umíme to využila k domácí přípravě žáků na následující písemnou práci. A hodnocení žáků z písemné práce bylo opravdu moc dobré.

Velmi také oceňuji různé statistiky o práci mých žáků, které mi portál nabízí. Ráda bych za všechny statistiky zmínila tu, která mi dává zpětnou vazbu o nejvíce chybovaných úlohách. Nejenom že vidím, ve kterých úlohách dělali žáci nejvíce chyb, ale zároveň se na tyto úlohy jedním kliknutím můžu dostat. To je mocný nástroj pro učitele, který se tak může soustředit na problematické části učiva.

 

Možná vám pomůže těchto několik odkazů, abyste se v systému Umíme to zorientovali:

Odkaz na online cvičebnici

Představení

O projektu

 

Hodně zábavného učení s online cvičebnicí Umíme to Vám přeje

Mgr. Hana Ulíková

www.sps-cl.cz

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů