Tak trochu jiný domácí úkol

SmartClass+ HomeWork je systém, který umožňuje vylepšovat jazykové dovednosti žáků na zařízeních s přístupem k internetu, ideálně z domova. Je to další skvělý způsob, jak umožnit žákům a studentům více procvičovat své jazykové dovednosti mimo školu. V čem tkví jeho síla a kouzlo si ukážeme na následujícím příkladu, který je univerzální pro výuku jakéhokoli jazyka.

Drtivá většina jazykových sad se skládá z učebnice, která se využívá pro potřeby výuky ve škole, a cvičebnice, která se využívá pro domácí přípravu a posílení zvládání určitých gramatických a lexikálních jevů. Pro procvičení jazykových dovedností je domácí příprava velmi důležitá, ačkoliv při ní zcela odpadá jedna z nejdůležitějších složek – mluvení.

HomeWork nabízí zcela přirozené skloubení těchto dovedností – žák, který si v rámci pracovního sešitu procvičí určitý gramatický jev, jej následně v učitelem předpřipravené aktivitě procvičí i ve zvukové podobě. Díky tomu získá kompletní dojem z daného jazykového jevu, a zejména je schopen velmi rychle zhodnotit kvalitu svého zvukového výstupu. Velmi podstatnou složkou tohoto postupu je, že žák nahrává v prostředí, které je mu blízké a kde se cítí dobře, a navíc má možnost svůj výkon opakovat, dokud s ním sám nebude spokojený.

Tento výstup také hodnotí a komentuje učitel, bez ohledu na to, jestli se nachází ve škole nebo doma. Díky tomu může mnohem efektivněji a aktivněji posilovat individuální dovednosti žáků. Pokud učitel využívá individuální nahrávání, žáci mají možnost procvičovat ve výrazně vyšší intenzitě, než jak by se jim umožnilo v klasické hodině, kde dostávají možnost mluvit jen občas.

HomeWork je jednoznačně řešení, které využívá žákovská zařízení pro kvalitnější jazykovou výuku.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů