Přichází nová verze SMART Výukového softwaru - SMART Notebook 16.1

Celá nová verze SMART Výukového softwaru (SMART Notebook 16.1) výrazně posunuje funkcionality směrem k zapojení žáků do výuky pomocí žákovských zařízení.

A jaké novinky tedy aktuální verze přináší?

1.    Změnily se ikony. Tato novinka nijak nesouvisí s žákovskými zařízeními, ale ukazuje, že SMART posouvá kupředu celý sw včetně grafického rozhraní. Nové ikony jsou modernější, čistější, ale na druhou stranu si na některé budeme muset zvykat.   Ikony  

 

2.    prostředí SMART lab (lesson activity builder, soubor vyučovacích aktivit) přibyla nová aktivita Monster Quiz. Jedná se o týmovou soutěžní aktivitu, kdy žáci odpovídají na kvízové otázky na žákovských zařízeních, výsledky se zobrazují na SMART Boardu. Žáci mohou být do týmů rozděleni náhodně, případně může učitel žáky rozdělit cíleně.   

 

Pohled učitele

Pohled učitele  

 

Pohled žáka

Monster Quiz student  

 

 3.   Aktivity (kromě Monster quiz a Zrychlení) umožňují nově odeslat kopii na žákovské zařízení a žáci zpracují samostatně.

Pohled učitele na tabuli

Pohled na tabuli

Pohled žáka na své žákovské zařízení

Pohled žáka nasvé zařízení

 

 

4.   SMART response 2 – nový odpovědní a hlasovací systém umožňuje odpovědi (jen) ze žákovských zařízení přes cloud. Ovládání bylo proti předchozí verzi výrazně zjednodušeno. Stačí spustit hlasování a žáci se sami přihlásí pomocí  ID učitele a mohou rovnou odpovídat.

Průběh hlasování

Zobrazení výsledků

Response 2 výsledky

Výsledky je možné vyexportovat do xls souboru a dál s nimi pracovat.

Pozor !!! SMART response 2 již nepodporuje Response clickery. Poslední verzí SN, se kterou clickery (PE i ostatní verze) fungují je SMART Notebook 16.0 z dubna 2016. Nejlepší cesta, jak používat i nadále clickery, je vyhradit k Response jeden počítač a na něm upgrade SMART Výukového sw (SMART Notebooku) neprovádět.

 

 

5.   Ke všem aktivitám, které zapojují žákovská zařízení se připojuje přes prostředí internetu, přes cloud. S tím souvisí to, že učitel se musí přihlásit a pak získá unikátní a stále stejné ID,  pod kterým se pak přihlašují žáci. Přihlášení učitele je přes účet (jakýkoliv účet Google, Microsoft Live ID, Microosft Office 365). Přihlášení je požadováno jen pro učitele, žáci se přihlašují přes ID učitele. Většinou si počítač přihlášení pamatuje a učitel se přihlásí jen jednou a pak už je přihlášení automatické. Učitel tedy plynule přechází mezi aktivitami a response 2 a žáci se nemusí znovu přihlašovat, jen se jim na žákovském zařízení mění obsah.

Přihlášení z pohledu žáka. Žákům se na jejich zařízení zobrazuje několik posledních ID kódů učitelů, včetně jejich jména nebo názvu třídy.

Přihášení k aktivitám

 

 

 

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů