SMART Notebook 11 přichází

SMART Technologies v těchto dnech uvolnili novou verzi autorského softwaru SMART Notebook. Nová verze SMART Notebook 11 je již k dispozici ke stažení na stránkách výrobce. O možnostech a novinkách v nové verzi se dočtete v tomto článku, případně můžete také sami vyzkoušet. Doporučujeme však školám počkat s plošnou aktualizací SW v učebnách se SMART Boardem až na prázdniny a začít jej používat od nového školního roku. Chystáme pro vás i sérii školení na novou verzi, sledujte nabídku školení na VeŠkole.cz a naše newslettery.

SMART Notebook je rozšířeným a oblíbeným nástrojem pro přípravu interaktivních výukových hodin a tvorbu DUMů. Ve SMART Notebooku rychle a snadno vytvoříte přípravu pro probírání nové látky se zapojením multimédií, procvičujete a opakujete s pomocí flashových animací a rovněž testujete vědomosti vašich žáků. Uživatelské prostředí je v češtině a umožňuje jednoduše a rychle vytvářet vlastní DUMy nebo využívat tisíce již hotových výukových materiálů z VeŠkole.cz. Vše může následně uložit, vyexportovat do jiných formátů (pdf, ppt, html aj.) a tisknout ve formě pracovních listů, upravovat a přizpůsobit vzdělávacím potřebám žáků (individualizace, diferenciace).

Součástí autorského softwaru SMART Notebook je rozsáhlá Galerie, která obsahuje:
• více než 6500 obrázků a interaktivních a multimediálních objektů s vyřešenými autorskými právy
• flashové interaktivní nástroje Lesson Activity Toolkit
• předchystané šablony s poznámkami a interaktivní aktivity, které se snadno editují a mají sjednocenou grafickou úpravu (ikony, vytahovací záložky aj.)
• interaktivní hry (domino, kostky, šachy) nebo interaktivní nástroje pro atraktivnost DUMů (generátory slov, obrázků, nástroje „klikni a odhal“)

Navíc můžete jednoduše přidávat další zařízení - vizualizér, hlasování - a vše ovldat z jednoho známého prosředí SMART Notebooku. Spolupracujeme s výrobci profesionálního obsahu a množství aktivit vytvořených ve SMART Notebooku najdete v i-učebnicích a i-cvičeních nakladatelství FRAUS, ALTER nebo Terasoft (přes 10 000 cvičení ve SMART Notebooku!).

SMART Notebook 11

Ke stažení zde, ze stránek SMART Technologies.

Nová verze autorského softwaru SMART Notebook přináší především ještě jednodušší a intuitivnější ovládání jednotlivých nástrojů, snazší práci s objekty a větší možnosti při vytváření vlastních DUMů, včetně tzv. widgetů či pro jednoduché „naprogramování“  libovolných aktivit. Verze 11 tak určitě posune využívání SMART Notebooku pro přípravu efektivních hodin i na středních školách. 

Příklady nových funkcí: videoukázka zde

  • nové pero „Crayon“ – pro tvorbu „kreslených“ obrázků
  • možnost tvorby vlastní verze kreativního pera  
  • reset stránky pomocí jedné ikony – např. po splnění úkolu navrácení aktivity do výchozí polohy
  • barevná výplň vlastních tvarů – tvorba vlastních ilustrací
  • vložení webového prohlížeče pomocí jedné ikony přímo na pracovní plochu SMART Notebooku   
  • tvorba vlastních flashových aktivit mimo LAT  
  • velmi snadné nahrání a vložení vlastní zvukové nahrávky – např. poznámky pro žáky, postupné kroky pro sestavení trojúhelníku aj. 

 

  

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů