Matematická gramotnost očima garanta školení

Už nějakou dobu sleduji žáky a jejich lehce upadající zájem
o matematiku jako takovou a říkám si, čím to asi je.
Odpověď je celkem jednoduchá.

Děti se rodí do světa plného informačních a komunikačních technologií, potkávají se s nimi na každém kroku a jsou pro ně naprosto přirozenými nástroji, jak v životě, tak i ve vzdělávání. Naopak je tomu u pedagogů, kteří se často využívání technologií brání, bojí se a nevěří ve své schopnosti. A právě proto jsme s týmem kolegů, kteří matematiku učí již řadu let a každodenně ve svých hodinách používají informační a komunikační technologie, vytvořili školení zaměřené na rozvoj matematické gramotnosti na základních školách. Součástí tohoto týmu jsou: Mgr. Eva Holá (ZŠ Ratibořická, Praha), Mgr. Pavla Sýkorová (10. ZŠ Plzeň), Mgr. Hana Ulíková (SPŠ Česká Lípa), Ing. Cecílie Krejcarová (ZŠ Stráž pod Ralskem), Mgr. Helena Salátová (ZŠ Hustopeče) a Ing. Alexandr Fales (SPŠ Ostrov).

Vznikla tak tři nová školení a to:

Ukážeme vám, co vše se dá pro zvýšení motivace žáků a pro vaši inspiraci z hlediska informačních a komunikačních technologií využít. Zároveň získáte spoustu tipů do výuky z hlediska využití geogebry, robotiky, logických her, i-učebnic, vzdělávacího portálu, Cloudových nástrojů, aplikací grafů a tabulek v návaznosti na prezentační a tabulkové editory a v neposlední řadě typizací příkladů využití matematiky v otázkách všedního dne.

Po absolvování školení získáte kladný postoj k užívání těchto moderních didaktických pomůcek a online nástrojů a díky tomu i vaši žáci získají pozitivnější přístup k vyučovací hodině, neboť se sami budou aktivně podílet na jejím průběhu. 

Těšíme se na vás.

Garant školení Ing. Alexandr Fales a jeho tým

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů