Sdílení výukových aktivit z TOGlicu pro samostudium doma

Uzavření škol přineslo učitelům velkou výzvu – jak zajistit žákům materiály a zadávat úkoly pro domácí vyučování. Přemýšlíte, jak děti nezahltit množstvím výukového textu? Přinášíme vám pár tipů na oživení domácí výuky s využitím aktivit české aplikace TOGlic.cz.

Co je TOGlic? Pokud ho ještě neznáte...

TOGlic je sada různých výukových aktivit, které můžete využít v různých předmětech na všech stupních škol. Přečtěte si více informací o aktivitách.

 

Nejjednodušší způsob využití aktivit pro úplné začátečníky

Pošlete žákům odkaz na vytvořenou aktivitu, kterou si doma vyřeší.

   + nejjednodušší 

   + aktivita sama výsledek žáka vyhodnotí

   + pokud použijete některou vzorovou úlohu, nemusíte se v TOGlicu ani registrovat

    - neuvidíte výsledky žáků v systému TOGlic (i když se zaregistrujete) 

 

Slovní hry PLUS

Vytvořte si sadu slov, která souvisí s vámi probíraným tématem a procvičují ho. Aktivita Slovní hry PLUS vaše slova rozloží na písmenka, která předloží žákovi. Žák musí slova (optimálně všechna) znovu sestavit. Přečtěte si podrobněji, jak můžete aktivitu poslat žákům za domácí úkol

K této aktivitě máme připraveno několik vzorových úloh, které můžete hned využít (i bez registrace na TOGlic). Zkuste si to a pokud se vám bude některá aktivita hodit, stačí žákům poslat odkaz k vyzkoušení:

 

AJ – Health & my body - sestav co nejvíce anglických slov k tématu. (automatické hodnocení: ANO, metodika pro učitele k úkolu)

 

AJ – Summer - sestav všechny letní měsíce. (automatické hodnocení: ANO)

 

– Hlavní města Evropy - kolik jich sestavíš? (automatické hodnocení: ANO, metodika pro učitele k úkolu)

 

CH – Neutralizace – sestav co nejvíce hydroxidů a kyslíkatých kyselin. (automatické hodnocení: ANO, metodika pro učitele k úkolu

 

M – Kolik příkladů sestavíš? (automatické hodnocení: NE, metodika pro učitele k úkolu)

 

Prohlédněte si i další vzorové úlohy.

 

Křížovky

Vytvořte si jednoduchou křížovku do jakéhokoliv předmětu. V zadání můžete využít nejen text, ale i obrázky. Křížovka se dá řešit různými způsoby – přečtěte si více

Připravili jsme několik vzorových úloh, které můžete hned využít (i bez registrace na TOGlic). Vyzkoušejte je a využijte:

 

M – Geometrie – rovinné útvary (automatické vyhodnocení: ANO, metodika pro učitele k úkolu)

 

AJ – Relationship (automatické vyhodnocení: ANO)

 

AJ – Irregular Verbs (automatické vyhodnocení: ANO, více informací k tématu)

 

VLASTIVĚDA – shrnutí - 4. třída (automatické vyhodnocení: ANO)

 

Obrázkové puzzle

I skládáním obrázku se mohou žáci leccos naučit. Vložte obrázek k tématu, nastavte na kolik dílů se má rozdělit a pošlete žákům. Více si o aktivitě přečtěte zde.

Tyto vzorové úlohy můžete využít okamžitě – opět jen stačí žákům předat odkaz.

 

AJ – Slovíčka pro mrňata - zvířátka. (automatické vyhodnocení: ANO, metodika pro učitele k úkolu

 

 – Léčivé byliny(automatické vyhodnocení: ANO)

 

Vytvořte si vlastní úlohy pro žáky

Vzorové úlohy vás mohou inspirovat k vytvoření vlastní úlohy, která bude doplňovat probírané učivo. Abyste tyto funkce mohli využít, je potřeba se na portálu TOGlic zaregistrovat (pouze učitel, žáci se neregistrují). Základní REGISTRACE JE ZDARMA a umožňuje neomezené vytváření všech aktivit a jejich sdílení nebo tisk (u aktivit, které to umožňují).

Po registraci AUTOMATICKY ZÍSKÁTE na 30 dnů PLNOHODNOTNÝ ÚČET na vyzkoušení všech funkcí včetně rozesílání aktivit na žákovská zařízení a sledování výsledků v reálném čase.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů