Rozvoj matematické gramotnosti na SŠ

Děti se rodí do světa plného informačních a komunikačních technologií, potkávají se s nimi na každém kroku. Jsou pro ně naprosto přirozenými nástroji, jak v životě, tak i během vzdělávání. My dospělí se přesto využívání těchto technologií bráníme, nevěříme jim nebo nevěříme sami sobě, že bychom tyto technologie zvládli využít a že by nám mohli práci usnadnit a dokonce zpříjemnit.

Právě proto jsme s kolegyní Mgr. Hanou Ulíkovou, připravili školení, ve kterém Vám ukážeme aplikaci informačních a komunikačních technologií v hodinách matematiky a předáme Vám inspiraci,
jak informační a komunikační technologie použít při výuce. Budeme s Vámi sdílet příklady přímo z reálných hodin matematiky.

Ukážeme Vám, co vše se dá pro zvýšení motivace žáků a pro Vaši inspiraci z hlediska informačních a komunikačních technologií využít a také, jak tyto nástroje aplikovat ve Vašich hodinách. Seznámíme Vás s užitečnými zdroji na internetu a v neposlední řadě Vám předáme konkrétní ukázky jejich použití v hodinách matematiky.
Já a kolegyně tyto nástroje v hodinách matematiky používáme řadu let a máme velmi pozitivní zpětnou vazbu od svých žáků.

Školení Rozvoj matematické gramotnosti na SŠ nabízíme
v rozsahu 24 hodin a je orientováno na tyto hlavní témata:

  • Matematika geometricky                                    

  • Matematika logicky                                              

  • Práce s i-učebnicí a vzdělávacím portálem         

  • Nebojte se cloudu                                              

Toto školení lze financovat z prostředků Výzvy č. 02_16_035
a výzva
č. 02_16_042_EU šablony pro SŠ.

Jsme tu pro Vás a těšíme se na vzájemnou spolupráci při užívání moderních didaktických pomůcek, vzdělávacích prostředků, programového vybavení a online nástrojů ve smyslu aplikace nástrojů SMART výukového softwaru, Geogebry, logických her, i-učebnic, vzdělávacího portálu a cloudových nástrojů.

Ing. Alexandr Fales (SPŠ Ostrov)

Mgr. Hana Ulíková (SPŠ Česká Lípa)

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů