Používání SMART Notebook ve Windows 10

Funguje a jakým způsobem SMART Notebook na platformě Windows 10? Vše se dozvíte v tomto článku.

Funguje SMART Notebook a SMART Board ve Windows 10?

S Windows 10 je oficiálně kompatibilní až verze SMART Notebook sw 15.1 v4 (SMART Education Software 2015 August Release v4 vydané 6.10.2015.)

Máme počítač s Windows 10 a SMART Board nám nefunguje správně. Co máme dělat?

Pokud máte aktivní předplatné SMART Notebook Advantage, máte vyhráno. Stačí upgradovat SMART Notebook na nejnovější verzi. Nejnovější verzi sw vždy najdete na stránkách výrobce: https://education.smarttech.com/en/products/notebook/download.

 

Nemáme aktivní SMART Notebook Advantage. Co máme dělat?

Nejjednodušší způsob je si předplatit SMART Notebook Advantage. Cena je 1513 Kč včetně DPH. Do konce roku 2015 platí akční cena 990 Kč bez DPH. Pro více informací kontaktujte naše obchodní konzultanty.

Vedle kompatibility s Windows 10 získáte i nové funkce SMART Notebook 14 a 15:

  • Response VE – hlasování z počítačů tabletů a chytrých telefonů

  • Matematika Geogebra – nástroje pro výuku matematiky

  • Bloky SMART – matematický operace názorně

  • Maestro – aplikace, která umožňuje ovládat SMART Notebook na tabuli pomocí tabletu iPad

  • Pojmové mapy – nástroj pro práci s myšlenkovými mapami

  • LAB Lesson Activity Builder (Soubor vyučovacích aktivit), který obsahuje aktivity Otočit (otáčení karet podobné pexesu), Super řazení a Dejte k sobě (třídění objektů), Seřazení (řazení objektů ve správné pořadí), Vyplnit mezery (doplňování textu) a Vykřikni to nahlas! (sdílení nápadů, textů a obrázků z žákovských zařízení přímo na tabuli).

    Více o nových funkcích SMART Notebook najdete v tomto dokumentu. Další nové funkce budou doplňovány několikrát ročně.

     

Nové funkce pro nás nejsou zajímavé. Chceme zůstat u naší staré verze SMART Notebook, ale potřebujeme na SMART Boardu pracovat pod Windows 10. Co máme dělat?

I pro vás máme řešení. Domluvte se obchodním konzultantem nebo přímo se servisním technikem AV MEDIA. Technik se vzdáleně, přes internet připojí k počítači ve vaší škole a provede upgrade ovladačů tak, aby správně fungovala tabule SMART Board i ve Windows 10. Cena této služby je 599 Kč včetně DPH.

 

Upgrade ovladačů zvládneme sami, instalaci technikem AV MEDIA nevyužijeme. Je možné stáhnout ovladače z internetu?

Ano, ovladače jsou ke stažení zde.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů