Nové nápady a triky pro práci s LAB

Máte pocit přílišné svázanosti danými pozadími v LAB? Mám pro vás pár nápadů, jak své aktivity pro děti oživit.

Dostala jsem pár dotazů, jak na vkládání obrázků do aktivit. Nejjednodušší a nejrychlejší cesta je si vybrané obrázky nachystat ve SMART Notebooku na plochu a každý zvlášť si nástrojem DIGITALIZACE OBRAZOVKY (foťáček) vyfotit a uložit do složky. Nový SNB 16 se vás vždy zeptá, kam si přejete obrázek uložit, tak si stačí připravit složku na tyto digitalizované obrázky, kam se vám budou vždy ukládat, a na vás záleží, zda je budete z této složky průběžně promazávat či si je ukládat pro další použití.

Pokud chcete koláž obrázků pro LAB Odkrývání štítků, stačí si jednotlivé obrázky na ploše naaranžovat do potřebného seskupení a vyfotit to celé jako jeden objekt.

Při vlastní tvorbě aktivit pak stačí mít na ploše otevřená dvě okna: jedno se SNB 16, kde máte připravenou stránku s vybraným LABem, a druhé okno se složkou s digitalizovanými obrázky, ze které budete vybrané obrázky do LAB aktivity jednoduše přetahovat.

Vlastní hotovou aktivitu připravenou v LAB lze ještě vylepšit přidáním pozadí (na tmavém je lépe vidět přednastavené světlé písmo), vhodně umístit nadpis popř. metodický pokyn obrázky. Vše doporučuji uzamknout, abyste předešli nežádoucímu posunu objektů po ploše při vlastní práci s aktivitou LAB.

A ještě jeden tip na závěr. Aktivitu Vyplnit mezery nemusíte využívat pouze pro doplňování slov, ale klidně i pro matematiku. Stačí napsat pár příkladů a výsledky schovat pod roletku. Po odkrytí roletky a doplnění výsledků do příkladů si mohou sami žáci zkontrolovat a ohodnotit svou práci. 

Věřím, že vám toto zjednodušení ušetří spoustu času a vaší kreativitě již nebude stát nic v cestě. Těším se na vaše sdílené učební materiály zde na VeŠkole nebo na stránkách SMART Exchange a přikládám pár snímků pro inspiraci.

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů