Moderní technologie v předškolním vzdělávání mají smysl!

Máte obavy před pořízením interaktivní technologie do vaší školky? Zajímá vás, jak na ně děti reagují a zda je vhodné je ve vaší škole mít? Trápí vás další otázky, na které hledáte odpovědi? Právě pro vás je naše konferenci tím, co hledáte!

Že smělé tvrzení v titulku článku není jen plácnutí do vzduchu vám ukáže chystaná konference SMART Klub nejen pro MŠ, která letos představí zkušenosti s využitím moderních didaktických nástrojů kromě mateřských škol také ve školách speciálních.

Se všemi se těšíme 21. května 2014 v Praze na viděnou. 

Jaký jsme si pro Vás nachystali program? 

Pozitivní vliv technologií na předškolní a speciální vzdělávání je téma, kterého se opět po roce zhostila dětská psycholožka PhD. Ladislava Lažová. Sama o sobě tvrdí, že technologie nemá ráda, ale vidí v jejich využívání v již tak útlém věku určitý přínos. Jaký? Nezmeškejte její dopolední přednášku. 

Zkušenosti na prvním místě! (10.00 – 11.30)

Tento ročník konference je především o sdílení zkušeností s moderními technologiemi. Nechte si poradit od zkušených kolegů a nebojte se jich po přednášce zeptat. Zkušenosti s Vámi budou sdílet hned 4 školy: 

- Mateřská škola pavoučka Poutníčka Řestoky je na začátku své cesty v objevování moderních technologií. Jaké má zkušenosti, a proč se rozhodla právě pro řešení, které využívá? Na všechny Vaše otázky odpoví paní ředitelka Bc. Dagmar Krčilová.

- Mateřská škola Zahrádka byla první školou ve Vansdorfu, která začala v březnu 2013 využívat ve výuce interaktivní tabule využívat. Škola je pořídila z grantu a své zkušenosti přijede sdílet paní ředitelka Mgr. Helena Šmídová

- Mateřská škola v Ostravě-Porubě, Školka Exilu má již bohaté zkušenosti s výukou s moderními technologiemi. Své zkušenosti přijedou sdílet dvě aktivní "tabulářky" - paní ředitelka Mgr. Věra Snížková a speciální pedagožka Bc. Věra Havelková.

- ZŠ speciální a MŠ Chomutov je jednou z prvních školek, které pro své žáky využvají moderní vzdělávací nástroj - jedinečný interaktivní stůl SMART Table. Přestože jej mají teprve krátce, mají mnoho zážitků s dětmi a především zkušeností,  s Vámi přijede sdílet zástupkyně ředitelky školy, Mgr. Jana Pernekrová.

 

Návštěvy ve výuce v MŠ Jílkova (10.00 – 11.30)

Registrovaní účastníci mohou v dopolední části konference navštívit nedalekou mateřskou skolu a přesvědčit se na vlastní oči, jak s interaktivní tabulí pracuje nejen paní ředitelka Bc. Jitka Vajnarová, ale především její děti. 

Pouze pro registrované účastníky.

Odborné workshopy 
Profesionální programy a práce s technologiemi SMART

(12.15 – 14.05)

Nemáte žádné zkušenosti s interaktivní tabulí a tvorbou vlastních výukových materiálů? Máme pro Vás workshop, kde se dozvíte více. Nebo se zajímáte o další možnosti využití moderních technologií nejen pro předškolní vzdělávání, ale také pro speciální vzdělávání? Připravujeme také speciální workshop pro tvorbu výukových materiálů pro děti s autismem

Chcete znát nejmodernější a dokonalou technologii pro zapojení malých skupinek žáků do společé práce včetně vyhodno

cení jejich výsledků a možnost tvořit si své vlastní aktivity podle potřeb avašich dětí? Potom určitě navštivte workshop, který představí dokonalý nástroj - interaktivní stůl SMART Table, který si čm dál více získává oblibu nejen v mateřských školách. 

A protože hotových výukových materiálů není nikdy dost, jsou nachystané dva workshopy, ve kterých se představí Přikrylovi se svými Barevnými kamínky - výukovými materiály, kde se děti hrou učí, ale také materiál, který jako prevence dyslxie, dysgrafie a hyperkativity pomáhá již na desítkách škol - DYS slabikář v podání autorky Aleny Kupčíkové. 

Další informace ke konferenci najdete také zde: http://www.veskole.cz/clanky/zveme-vas-na-konferenci-smart-klub-nejen-pro-msRegistraci na konferenci najdete zde: http://www.veskole.cz/seminare-skoleni/detail-1220

Těšíme se s vámi vestředu 21. května 2014 v hotelu OREA Pyramida v Praze 6.

Místo, kde se nachází hotel: Google Maps
Doprava na místo: zastávka Malovanka (tram 22 a 25)
Parkování v okolí, ale také přímo v hotelu (za poplatek)                        

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů