Ministr Dobeš k tabuli!

Ministr Dobeš u SMART Boardu při návštěvě na Biskupském gymnáziu a Základní škole Bohosudov v Krupce.

Návštěva ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše na Biskupském gymnáziu a Základní škole Bohosudov v Krupce (www.bgbzs.cz/) dostala nečekaný spád, když se učitel maturitního ročníku Pavel Šedivec rozhodl ministra vyzkoušet z dějepisu.  

Praha 13. ledna 2011 - Začátek návštěvy přitom nenasvědčoval, že by se mělo dít něco neobvyklého. Po přivítání ředitelkou Janou Pucharovou následovala diskuze s vedením školy především o otázkách financování školství.

Potom se ministr přesunul přímo do vyučovací hodiny, kde projevil zájem vyzkoušet si manipulaci s interaktivní tabulí. Učitel Pavel Šedivec toho využil a rozhodl se prověřit ministrovy znalosti dějepisu. „Polilo mě horko,“ přiznal později s úsměvem Josef Dobeš.

„Kdo a kdy zavedl povinnou školní docházku?“ zněla jedna z otázek. „Marie Terezie,“ věděl bezpečně ministr, konkrétní datum už jen odhadoval. Celou třídu pak pobavil odpovědí na dotaz „Která osobnost prohlásila – učit se, učit se, učit se?“ „To řekl Lenin, když viděl Stalinovo vysvědčení,“ odpověděl ministr. Učitel ho pak ohodnotil známkou 1-2.

Jako vždy projevil Josef Dobeš zájem diskutovat s žáky a učiteli školy. Došlo na otázky týkající se státních maturit či srovnávacích zkoušek v 5. a 9. ročníku. Při odchodu ještě ministr navštívil 3. třídu, kde ho malí žáčci zasypali žádostmi o autogram.

Gymnázium v Bohosudově založili jezuité už v roce 1679. Během let bylo několikrát zrušené a později znovu obnovené. Jeho novodobá historie se začala psát v roce 1993. O dva roky později zde vznikla i základní škola. Od července 2010 tvoří obě školy jeden subjekt.

Zdroj: http://www.msmt.cz/pro-novinare/ministr-dobes-k-tabuli

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů