Mentoring?

Ve školním roce 2014/2015 probíhá na řadě škol v celé ČR mentoring v rámci projektu S ICT ve výuce to umíme, jehož smyslem a hlavním cílem je seznámit učitele s novými informačními technologiemi a především jim ukázat cestu, jak tyto nové technologie zapojovat do výuky, aby tato byla pro děti zajímavější, poutavější, názornější. 

 

Po celý rok se učitelé zúčastňují celé řady školení pod odborným vedením mnoha zkušených lektorů, seznamují se s nástroji jednotlivých výukových programů a výsledkem jsou velmi zdařilé výstupy z těchto školení nejen v digitální podobě, ale především ve vlastních vyučovacích hodinách.

K dispozici školám a jejich učitelům je po celou dobu trvání mentor, který téměř jako "přítel na telefonu" ve dne, někdy i v noci, svým kolegům pomáhá překonávat různé obtíže při seznamování se s novým prostředím, ale hlavně předává inspiraci ze své praxe a ukazuje cestu při objevování nového neznámého digitálního prostředí. Odměnou mu pak je vidět nadšené tváře žáků, které bezesporu nově pojatá výuka nadmíru nadchla, ale i spokojený úsměv pedagogů, pro které moderní technologie již nejsou jen plastové krabice se spoustou drátků uvnitř, ale užitečným pomocníkem ve výuce.

 

Nechť všem pedagogům tento blažený úsměv vydrží co nejdéle.

 

Mgr. Ivana Křístelová

Lektor, mentor a konzultant interaktivních technologií
SMART Exemplary Educator

SMART Table
SMART Board
XC Collaboration
Spokojený žák
Digitální hnízda
Čertovsky dobrá škola
Spokojená učitelka

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů