Máme za sebou velmi úspěšnou podzimní sezonu SMART Klubů

O úspěšnosti podzimní sezony SMART Klubů svědčí nejen vysoká návštěvnost, ale i nadšení účastníků. Přečtěte si o SMART Klubech více.

SMART Klub neboli krajská konference o inovativních vyučovacích metodách se mezi uživateli interaktivních tabulí stala velmi oblíbenou akcí. Nasvědčuje tomu fakt, že se rok co rok setkáváme s vyšším počtem učitelů motivovaných přispět k rozvoji výuky v českém školství.

Toto setkání umožňuje účastníkům sdílet své zkušenosti a znalosti s dalšími školami či skupinami pedagogických a jiných pracovníků škol. Proto jsme pro podzimní SMART Kluby upravili program a rozdělili účastníky do sekcí zaměřených podle pracovních rolí - ředitelé (vedení školy), ICT koordinátoři či učitelé.  

Cílem konference je motivovat pedagogy k dalšímu rozvoji a průběžnou inspirací stále podporovat jejich profesní růst. Tipy a triky prezentované na workshopech přispívají k odbourání bariéry u začátečníků, pro pokročilé uživatele nejen interaktivních tabulí, se soustředíme na vzájemnou inspiraci, která usnadňuje domácí přípravu.

Podzimní SMART Kluby se uskutečnily v sedmi městech napříč Českou republikou. Odstartovali jsme 28. 9. 2012 v Sušici, pokračovali jsme v Šumperku, Krouně, České Kamenici, v Praze, Brně a a "šňůru" ukončili 14. 11. 2012 v Ostravě. Celkově jsme přivítali téměř  700  účastníků z řad ředitelů, učitelů i ICT koordinátorů. Největší účast jsme zaznamenali tradičně v Krouně, kde zahájení v hlavním sále sledovalo 139 osob.

Významný přínos měly diskuze v rámci Klubu Ředitelů – jehož virtuální podobu mohou ředitelé navštívit i v prostředí portálu Veskole.cz a sdílet tak své názory i zkušenosti z praxe.

SMART Kluby se tradičně nevěnují pouze problematice interaktivních tabulí. Zaměřujeme se také na inspiraci a podporu výuky a zájmu o přírodní vědy či o nové trendy z výuky jazyků.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem, kteří se na konání jednotlivých SMART Klubů podíleli. Díky patří nejen ředitelům pořádajících škol, ale také lektorům, kteří vedli odborné workshopy, učitelům a žákům, kteří připravili náslechové hodiny a v neposlední řadě také všem, kteří svou účastí přispěli k úspěchu celé podzimní sezony.

 

Podívejte se na video v odkaze níže, které vám napoví, jaká je atmosféra na krajské odborné konferenci o interaktivní výuce SMART Klub.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů