Kroužek robotiky na ZŠ Rýnovice

Kroužek robotiky na naší škole je veden v duchu STEM, tedy výuky, která propojuje vědu, techniku, inženýrství a matematiku. Proto se také na našich setkáních zaměřujeme na logiku, programování, stavbu robotů a jiných strojů a jejich ovládání. Snahou je, aby vše bylo realizováno individuálně nebo v malých týmech a formou her.

 

Za podporu můžeme kromě rodičů poděkovat firmě AV Media, která nám umožnila proniknout do světa robotické stavebnice VEX IQ.

Kroužek máme jednou týdně a postupně se ukazuje, jak skvělá parta lidí se sešla a jaké možnosti máme. VEX nám je velkou inspirací, protože jsme zjistili, že s ním mohou pracovat žáci prvního i druhého stupně bez rozdílu. Získali jsme díky němu podporu a můžeme tak připravovat pro případné další zájemce metodické materiály k výuce nejen robotiky, ale i příbuzných předmětů, jako je fyzika a informatika. VEX nabízí velice mnoho možností a své dovednosti budeme jednou moci ověřit i v soutěži. Naším záměrem je vybudovat přátelské, tvořivé a hravé prostředí. To všechno náš kroužek robotiky perfektně naplňuje.

Zpětnou vazbou mi, jako vedoucímu a zároveň učiteli fyziky a informatiky je, že žáci chodí na kroužek s nadšením, perfektně se zapojují do aktivit a dokonce plní i domácí úkoly, které si zhruba co 14 dní dáváme. Mohu vám říct, že když jsem viděl jejich návrhy strojů i hotové výrobky, byl jsem opravdu nadšen.

Postupně vám budu přinášet krátké články, jak postupujeme...  

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů