Kreativní slovník - díváme se na angličtinu jinak!

Jmenuji se Tomáš Bednář a společně s partnerkou se snažíme tvořit slovní mapy, aby měli k sobě lidé z celého světa blíž. Pomalu,
ale jistě, vytváříme databázi 100 map určených pro přípravu k maturitě z angličtiny na školní rok 2017/2018.

Naše Slovní mapy, neboli Kreativní slovník, je jiné použití metod, které každý bezva učitel zná: brainstorming a myšlenková mapa.
V našich mapách kombinujeme to, co je podle nás nejzajímavější pro učení: souvislosti, obrázky a přehlednost. Tyto prvky jednoduše spojujeme do map, ze kterých následně děláme slepé slovní mapy, hry, a na co jsme nejvíce pyšní, tak to jsou videa, které si studenti můžou pustit a kochat se slovní zásobou na dané téma v podobě hravého příběhu, plného jednoduchých definic a namluvených rodilým mluvčím.

Naše Slovní mapy jsou tím, po čem každý jazykář touží - mít slovní zásobu k danému tématu, přehledně a v souvislostech na jednom místě. Vy (jazykáři) používáte běžně metody brainstormingu / myšlenkových map v hodinách, my z těchto metod tvoříme databázi učebních materiálů.

Ukázky map, videa a práce s Kreativním slovníkem, můžete shlédnout již příští týden na konferencích Vaše škola 2016 a Vše pro školy a školky.

Ukázky konkrétních myšlenkových map naleznete na našem webu http://kreativnislovnik.cz/.

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů