Konference „Počítač ve škole“

Chcete získat nejnovější informace z oblasti ICT? Chcete si vyměňovat a sdílet nové informace? Toužíte být mezi skupinou nadšenců a super lidiček? Nezapomeňte sledovat stránky www.pocitacveskole.cz.

Ve dnech 22. 3. až 24. 3. 2016 se konal již 13. ročník konference „Počítač ve škole“ na Gymnáziu Vincence Makovského se sportovními třídami v Novém Městě na Moravě. Konference je akreditována MŠMT v systému DVPP jako studium k prohlubování odborné kvalifikace, číslo akreditace 36534/2015-1-865.

Program této konference je vždy nabitý novinkami ve využívání digitálních technologií ve výuce formou nejrůznějších přednášek, praktických workshopů i prezentací firem.

Hlavním tématem letošního ročníku byla „Výuka matematiky s podporou ICT“.

Jedním ze zástupců firem byla i AV Media, a.s.. Dopolední program byl zaměřen na praktické ukázky využití interaktivní tabule SMART v hodinách matematiky na II. stupni ZŠ;  v hodinách matematiky a její mezipředmětové vztahy s fyzikou. Zařazeny byly samozřejmě novinky SMART Notebook 14 a 15 (hlavně aktivity LAB i Math Tools). Odpoledne následovaly další workshopy – SMART Notebook 15 a žákovská zařízení v hodinách matematiky a SMART Notebook a kouzla v hodinách matematiky.

Nechyběli zástupci dalších firem a nakladatelství. Náplní ostatních workshopů a přednášek byla hlavně témata z oblasti finanční gramotnosti, algoritmizace a zdrojů pro výuku matematiky na všech stupních škol. Nebyla opomenuta tvořivost žáků s využitím sady Pasco a robotických stavebnic. Další nabídky workshopů - ukázky aplikací pro mobilní zařízení využitelné ve výuce přírodovědných, technických i humanitních předmětů; různá cloudová řešení pro školní výuku; e-učebnice pro interaktivní tabuli, počítač či tablet.

Účastníci konference si vybírali z obrovské nabídky přednášek a workshopů podle svých zájmů. Nikdo z účastníků se nenudil. Jak se říká – bylo o nás královsky postaráno ve všech směrech. A to nejen z oblasti vědomostní, výměny zkušeností a nápadů, ale i občerstvení
a ubytování.

Pokud máte zájem se takovéto akce zúčastnit, tak neváhejte a nezapomeňte se přihlásit na další ročník konference „Počítač ve škole 2017“, který se koná tradičně před Velikonocemi na Gymnáziu Vincence Makovského se sportovními třídami v Novém Městě na Moravě. Již 14. ročník této super akce proběhne ve dnech 11. 4. – 13. 4. 2017. Nezapomeňte sledovat stránky www.pocitacveskole.cz.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů