Je čas rozjet kroužky a kluby robotiky

Začíná nový školní rok a s ním se ve školách, ale i družinách, DDM a střediskách volného času rozjíždí kroužky. Zájem dětí a poptávka rodičů po kroužcích podporujících technické a informatické dovednosti rok od roku roste, tak možná i vy plánujete otevřít robotiku. Mnozí z vás také začínáte s realizací EU Šablon, kde jste si právě zvolili některou ze šablon zaměřenou na polytechnické vzdělávání. Jak na to, kde vzít inspiraci?  

Všechno, co potřebujete, najdete nyní jednoduše a rychle hned přes úvodní stránku stránku portálu VeŠkole - stačí klliknout na dlaždici POLYTECHNIKA:

Najdete  tam jak články s inspirací ze škol, které vám poskytnou náměty na obsah jednotlivých hodin, nápady na projektové dny i tipy, jak rychle zařadit robotiku i do běžných hodin matematiky, fyziky, zeměpisu, angličtiny...

Nechybí ani názorná videa, ať už reportážní, nebo videonávody krok po kroku, např. jak začít s VEXem.

Necítíte-li se v začátku robotiky na samostudium a metodu pokus-omyl, ideální je absolvovat některý z našich kurzů. Zkušení lektoři-učitelé z praxe vás provedou od nejjednodušších aktivit s robotickými hračkami (jako jsou ozoboti, BeeBoti aj.) přes stavebnice Lego či Vex až k programování složitějších úkolů. Robotika není doménou jen zarytých "ajťáků", může s ní začít každý! A začít bychom měli již na 1. stupni, ne-li ve školce :-) 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů