Jaké trendy ve vzdělávání ukázal BETT 2016?

V lednu jsme opět čerpali inspiraci a trendy pro české školy na celosvětovém veletrhu vzdělávacích technologií BETT v Londýně. Více než 800 vystavovatelů a přes 35 000 návštěvníků. A co zajímavého jsme vám "přivezli"?

Trend č. 1: ploché displeje

Jestliže jsme loni hovořili o nástupu plochých zobrazovačů, tak letos musíme jen potvrdit: ploché displeje se stávají realitou i ve školství. Bylo to patrné už na stánku SMART Technologies, kteří mj. představili i novou řadu interaktivních displejů s úhlopříčkou 84'' (213 cm). To už je dostačující rozměr i pro klasickou třídu. Rozměry rostou, ceny naopak klesají, takže v horizontu 2-3 let můžeme očekávat ploché displeje běžně v českých školách. (Ale samozřejmě, chcete-li být trendy, najdete je v naší nabídce již nyní ;-)

  

  

Trend č. 2: infrastruktura, konektivita, cloud

Výuka se digitalizuje, počet mobilních zařízení ve škole prudce stoupá, kvalitní infrastruktura a spolehlivé WiFi pokrytí se stávají klíčovým faktorem pro efektivní výuku s moderními technollogiemi. Ředitelé taktéž vnímají narůstající rizika v oblasti bezpečnosti a hledají způsoby zabezpečení samotné sítě a zamezení přístupu žáků k nevhodnému obsahu. My jsme se zastavili především na stánku Cisco Meraki, jehož řešení toto vše krásně pokrývá.

Cloud je jednoznačným trendem, už vloni cloudový interaktivní SW SMART amp zvítězil v soutěži BETT Awards. Letos na BETTu SMART Technologies představilo SMART Learning Suite. Nejedná se o nový SW, ale o balíček, který ke známému SMART Notebooku a stále oblíbenějšímu Lesson Activity Builderu (LAB) přidává právě SMART amp. Takže již nyní se budete moci s ním seznamovat a vyzkoušet si práci a výuku v cloudu. Více zde.

S cloudovým řešením nechyběl ani výrobce digitálních jazykových laboratoří Robotel. Můžete připojit jakékoliv zařízení, kdykoliv, odkudkoliv a procvičovat angličtinu, němčinu, francouzštinu, španělštinu...

A mezi vystavovateli jsme potkali i známého pana Slípka s aplikací TOGLIC pro zapojení žákovských tabletů do výuky. 

 

PASCO představilo nové bezdrátové senzory. Je to praktické právě pro badatelský způsob výuky, kdy experimenty provádí sami žáciv v lavicích či v terénu - nikde se jim nemotají kabely. Prvními vlaštovkami jsou senzor teploty, tlaku, pH, síly a zrychlení. Brzy se na ně můžete těšit i v naší nabídce.

 

 

Trend č. 3: robotika, kódování, gaming

Určitě nejsilnější trend, který jsme letos na BETTu pozorovali. Velký nástup různých "stavebnic", robotů, pomůcek podporujících výuku programování a kódování. Silné je také přenášení herních prvků do školních tříd. Jedním z největších stánků byl již tradičně Microsoft, který letos ukazoval mezi dětmi velmi populární Minecraft,ve verzi Education.

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů