Jak vidí využítí interaktivní tabule tvůrce programů ?

Co si o interaktivní tabuli a jejím využití ve výuce myslí paní Milada Přikrylová z nakladatelství Barevné kamínky?

"Na konferenci AV MEDIA v Praze 21.5.2014 jsme předváděli pedagogům interaktivní programy, které jsme pro děti vytvořili.

Jako pedagog jsem si uvědomila jaké nezastupitelné místo má interaktivní tabule ve vzdělávání. Jsou situace, které nemůžeme dětem přiblížit přímo v praktickém životě a tady nastupuje program na interaktivní tabuli. Panáček vozovku nepřejde, i když ho dítě dotykem přes vozovku pošle. Proč? Jede záchranka, nebo hasiči, či policie.

Je to vlastně praktické cvičení a podle něho si děti situace snadno zapamatují. Žádné obrázky nám takovou výuku nemohou nahradit.

V našem programu Dopravní škola a školička je takových situací víc. Například vybavení kola. Děti si přímo ověří jak ve tmě není vidět kolo, které nemá světla. Jak není vidět dítě, když nemá správné oblečení s reflexními prvky.

Interaktivní tabule je velkým a nenahraditelným pomocníkem ve vzdělávání, má velký význam pro nácvik praktických situací a je také  příjemným obohacením výuky" 

Autor: Přikrylová Milada. Barevné kamínky, Kroměříž.

http://www.hrajeme-si.cz/interaktivni-vyuka-v-materske-a-zakladni-skole/0/

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů