Jak ušetřit žákům půl hodiny denně? S aplikací Psaní hravě

Psaní Hravě je online aplikace, kde se lidé učí psát všemi deseti hraním jednoduchých her. Tím se liší od všech ostatních aplikací na českém trhu. Systém je postaven na pozitivní motivaci, nikoliv negativní. Hráče tedy nijak netrestá, ale motivuje k lepším výkonům. Mimo jiné se žáci mohou srovnávat se spolužáky. Vše je vidět nejlépe přímo na www.psanihrave.cz.

Naučte je psaní všemi deseti!
Můžete tak vašim žákům ušetřit půl hodiny denně po zbytek života.
Jak jsme k tomuto číslu dospěli? Běžná rychlost psaní „všemi čtyřmi“ je 120 úhozů za minutu. Člověk píšící všemi deseti dosahuje běžně více než 200 úhozů za minutu. Pokud člověk denně napíše text odpovídající zhruba 15 e-mailům o 2 odstavcích, potřebuje zhruba
10 000 úhozů, tedy 83 minut při 120 úhozech/min a 50 minut při 200 úhozech/min. Odtud tedy rozdíl cca 30 minut denně. Čísla jsou samozřejmě ilustrativní, ovšem spíše podhodnocená, jelikož lidé pracující za počítačem napíší zpravidla více textu a stejně tak lidé píšící všemi deseti píší často rychleji (já osobně píšu asi 400 úhozů/min a děsí mě představa, že bych psal 3x pomaleji). Nebyl by to pro vaše žáky pěkný dárek?

Pokud sami píšete všemi deseti, víte dobře, jak cenná tato dovednost je. Pokud nepíšete, zeptejte se někoho, kdo už to umí, možná budete překvapeni.

Proč to tedy neumí každý?
Naučit se psát všemi deseti vyžaduje investici času a úsilí. Už tolikrát jsme slyšeli od lidí, kteří nepíší všemi deseti, že se to „zkoušeli naučit“, ale nevydrželi u toho (případně to měli povinně ve škole, učili se v nějaké zastaralé aplikaci a ten předmět neměli rádi, takže to pak v praxi nepoužívali).
Nedávno jsme se byli podívat ve třídě, kde používali jednu zastaralou aplikaci pro výuku psaní všemi deseti. Učili se psát už rok a půl
a když jsem se těch 15 žáků zeptal, kdo z nich opravdu píše všemi deseti i mimo školu, přihlásil se jeden. Jeden! Když jsme byli
z doslechu jejich učitelky, prozradili nám, že je ten předmět nebaví
a nemají jej rádi.
A pak můžete vidět i doktory nebo právníky píšící pomalu 2-4 prsty, přestože psaní je zásadní součástí jejich praxe. Naštěstí existuje způsob, jak se to naučit zábavně a s lehkostí.

Psaní Hravě mění dril na hru
Psaní Hravě je online aplikace, kde se lidé učí psát všemi deseti hraním jednoduchých her. Tím se liší od všech ostatních aplikací na českém trhu. Systém je postaven na pozitivní motivaci, nikoliv negativní. Hráče tedy nijak netrestá, ale motivuje k lepším výkonům. Mimo jiné se žáci mohou srovnávat se spolužáky. Vše je vidět nejlépe přímo na www.psanihrave.cz.

Na vývoji Psaní Hravě se podílí i studenti Masarykovy univerzity
a významný vliv mají také poznatky z několika desítek škol.
Díky tomu Psaní Hravě obsahuje to, co učitelé i žáci potřebují
a oceňují.

Nechte žáky cvičit i doma
15 minut denně je lepší než 45 minut 1-2x týdně. Svalová paměť
v prstech lépe vstřebává nově učené pohyby. Proto doporučujeme nechat žáky hrát i doma. Průměrná doba potřebná na naučení psaní všemi deseti je podle našich statistik 7,5 hodiny čistého času hraní, zhruba tedy 15-20 minut hraní každý den po dobu 30 dní. Ale pokud nehrajete pravidelně, doba se prodlužuje. Proto je tak důležité, aby žáci trénovali (hráli) i ve svém volném čase.
Psaní Hravě berou jeho “hráči” jako užitečnou formu prokrastinace, baví je si k tomu sednout na pár minut ráno nebo třeba po obědě.

Jednoduše, odkudkoliv
Psaní Hravě je online, běží v libovolném prohlížeči. Není tedy třeba nic instalovat a žáci i učitelé mohou pokračovat v tréninku kdykoliv
a kdekoliv. Navíc díky tomu mají Psaní Hravě vždy aktuální. Ať už hrají žáci doma nebo ve škole, učitelé vidí jejich výsledky přehledně online.

Vyzkoušejte Psaní Hravě také
Školy mají nyní příležitost vyzkoušet si nezávazně Psaní Hravě
do konce června 2017. Stačí se ozvat na info@psanihrave.cz (napište název své školy, svůj telefon a do textu například  “prosím
o vytvoření školního účtu
”).

Držte krok s dobou a dejte svým žákům dárek v podobě ušetřeného času. Zvlášť když  je dnes  možné se psaní všemi deseti naučit moderní  a zábavnou formou.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů