Interaktivní výuka už i v MŠ

Nelze popřít, že dnešní generace dětí je zcela odlišná od předchozích generací. Vyrůstají obklopeni moderními technologiemi, jsou pro ně samozřejmou součástí života. Do tříd dětí nového tisíciletí vstupují interaktivní tabule a počítače. Vzdělávání se poté stává v mnoha ohledech atraktivnější, což jistě nemalou měrou přispívá k rozvoji pozitivních postojů ke vzdělávání. A platí to už od předškolní výchovy.

Již v mateřské škole lze využívat interaktivní tabule SMART Board. Slouží jako malé multimediální centrum, poskytují přístup k výukovým aplikacím a internetovým aktivitám. Na interaktivních tabulích lze spouštět vytvořené výukové aplikace, z nichž mnohé jsou zdarma, např. GCompris a Childsplay. Interaktivní tabule pomáhají také rozvíjet výtvarné dovednosti. Děti na nich mohou kreslit „jako páni malíři“ pomocí grafických nástrojů softwaru SMART Notebook nebo například v bezplatné aplikaci Tux Paint.

V mateřských školkách si děti i paní učitelky rychle oblíbí zejména interaktivní stůl, SMART Table, který umožňuje práci více dětí současně a podporuje tak jejich vzájemnou kooperaci a komunikaci. Děti zde provádějí nejrozmanitější výukové aktivity.

Představené moderní technologie jasně ukazují směr budoucího vývoje - co nejjednodušším ovládáním přiblížit digitální svět i těm nejmenším.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů