Hrátky se SMART Notebookem 16.1

V srpnu vyšla nová aktualizace SMART Notebooku, který patří společně se SMART amp do balíčku SMART Výukového softwaru. Kromě nových šablon v LABech (cvičeních Lesson Activity Bulider), které bezvadně motivují děti k učení, tu máme nový druh kvízu, SMART Response VE 2 a také nám SMARTi zjednodušili přihlašování do sdílených aktivit s dětmi, takže přihlašování do "virtuální třídy" už jde jedna dvě.

16. září jsme měli možnost vyzkoušet z vědomostí o České republice i našeho současného ministra financí Andreje Babiše, primátora města Brna Petra Vokřála a hodiny se zúčastnil i ředitel městské policie Brno Bohumil Šimek. 



Nejprve jsme vyzkoušeli Moster Quiz (Příšerkový kvíz), který podporuje práci ve skupinách, i když ta spolupráce žáků je, dá se říci, tajná. Každá skupinka si v kvízu správnými odpověďmi "vykrmuje" příšerku, která se nakonec po překročení daného limitu vyklube
z vajíčka apod. Výše zmínění politici se bezvadně zapojili během našeho tabletového pátku. A děti se dokonce odvážily pomáhat jim
v seznámení se s aktivitkou a jejím ovládání na chytrých zařízeních.

Příšerkový kvíz je první aktivitou z LABu, která se soustředí na práci skupin. Do skupin se přihlášení žáci rozdělí tak, že učitel vybere počet skupin a program už sám vygeneruje navrhované dělení. Jednotlivé kartičky se jmény žáků lze ale také dodatečně přesouvat a měnit jejich zařazení. Testík probíhá na žákovských zařízeních v individuálním tempu, na každou otázku ale mají žáci předem stanovený čas. Kvíz tedy ukončují různě rychle.

Příšerkový kvíz na téma Česká republika, který jsme použili během této speciální hodiny, si můžete stáhnout na úložišti SMART Exchange jako položku galerie SMART Notebooku 16.1, ve starších verzích softwaru nebude funkční.  

Další novinka, která proběhla u LABů je možnost poslat všechny aktivity z LABu dětem na jejich zařízení. V pravé části aktivity se objevila ikona chytrého telefonu, která to umožní (od verze 16.1). Pokud nemáte tabletovou třídu, doporučuji vyzkoušet si práci v PC učebně. My jsme se samozřejmě s ministrem "prali" o peníze. Říkal, že ho to moc bavilo a vůbec se mu nechtělo z naší třídy odcházet.  

Pokud si chcete vyzkoušet nějaké aktivity v LABech, můžete se inspirovat z mých prací na SMART Exchange.

K novinkám SMART Notebooku 16.1 můžete shlédnout také videa na portále veskole.cz v sekci videa.  

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů