Experimentujeme ve výuce přírodních věd na ZŠ

Za finanční podpory z fondů EU a ze státního rozpočtu ČR vzniká ucelený komplex digitálních učebních materiálů pro experimentování v přírodních vědách.

Na ZŠ a MŠ Krouna, které patří mezi SMART Centra interaktivní výuky, nejen učitelé s pomocí školního měřicího systému PASCO demonstrují pokusy, ale do experimentování a tvorby výukových materiálů jsou zapojeni také žáci se zájmem o přírodní vědy.

Cílem projektu je komplexně metodicky a didakticky zpracovat a ve výuce ověřit sady základních experimentů z předmětů přírodovědného zaměření na základní škole.

Celkovým výstupem projektu bude ve formě 6 DVD 6 sad experimentů v předmětech prvouka, přírodověda a EVVO, fyzika, přírodopis, chemie, zeměpis. Celkem bude vytvořeno 90 dílčích experimentů, na kterých se bude podílet nejméně 10 pedagogů této školy.

(převzato z Učitelských novin 01/2013, celý článek naleznete v příloze)

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů