DOMINO: inspirujte se - zapojte se - vyhrajte!

NIDV se ve spolupráci se svými partnery, mezi nimiž nechybí AV MEDIA, připojuje k významnému roku „osmičkových výročí“ a právě v den, kdy jsme si připomněli 100. výročí vzniku Československa, tedy 28. října 2018, spustil možnost přihlásit svůj objekt do této celostátní soutěže. Přihlašování do 8. ročníku celostátní soutěže DOMINO od 28. 10. 2018 do 31. 1. 2019!

Příznačné heslo Soutěžní přehlídky DOMINO naznačuje, že na jedné straně díky zajímavým sponzorům je nabízena účastníkům možnost získat hodnotné ceny, ale hlavně umožňuje učitelům sdílet výukové objekty, zkušenosti a nápady se svými kolegy a pedagogickými pracovníky v celé České republice a inspirovat tak ostatní k rozvoji a využívání digitálních technologií při výuce.  

Načerpejte inspiraci
Na stránkách soutěže www.domino.nidv.cz je umístěna unikátní databáze více než 1000 metodik práce s digitálními technologiemi ve výuce včetně výukových objektů, které jsou recenzovány a posouzeny z hlediska praxe. Animace, simulace, pracovní listy, prezentace, aplety, odkazy, cvičení, webové nástroje a mnoho dalšího. Všechny tyto objekty, které jsou zpřístupněny pod licencí Creative Commons, mohou být upravovány a využity pro potřeby výuky. Naleznete zde metodiky a výukové objekty pro digitální technologie, které stačí stáhnout a přímo využít ve svých hodinách. Vyhledávání v této databázi je umožněno podle klíčových slov a plným fulltextem. Sdílení příkladů je nejlepší praxe z hlediska vhodného využití digitálních technologií ve školní praxi pro všechny stupně škol.

Jak se zapojit
Po jednoduché registraci a přihlášení následuje pouhé vložení vašeho výukového objektu - a to vše do data uzávěrky dne 31. ledna 2018 ve 23:59 hodin. Do soutěže je možné se zapojit v následujících čtyřech kategoriích: Mateřské školy a 1. stupeň ZŠ, Humanitní a společenskovědní obory, Přírodovědné a technické obory a Odborné vzdělávání. V březnu 2019 se uskuteční zveřejnění finalistů soutěže, kteří budou následně pozváni do finálového kola, kde formou panelové diskuze proběhne vlastní prezentace soutěžních objektů před publikem. Odborná porota hodnotí dle pěti kritérií, kterými jsou: Dynamika a uživatelská příjemnost, Otevřenost pro změnu a ověření ve výuce, Motivace, Návodná metodika a Interaktivita. 


Získejte hodnotné ceny
Předat hodnotné ceny a vyjádřit svou podporu pedagogickým pracovníkům přichází pravidelně na slavnostní finálové kolo přední zástupci MŠMT. V každé z uvedených kategorií soutěže je vždy vyhlášen jeden vítěz a zároveň absolutní vítěz napříč všemi kategoriemi, který získává putovní cenu DOMINO Česká republika 2018 od akademického malíře Františka Janáka. Každý finalista soutěže získá možnost absolvovat vzdělávací program NIDV dle vlastního výběru, dále výherci jednotlivých kategorií získají hodnotné ceny poskytnuté sponzory soutěže a absolutní vítěz, kromě skvostné trofeje, i dvoudenní pobyt v Krkonoších a vzdělávací program z oblasti digitálních technologií z nabídky organizátora pro celý pedagogický sbor své školy.     Další informace o soutěži naleznete na stránkách http://domino.nidv.cz/.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů