Dobře hodnocený DUM

Součástí procesu uveřejnění vašich digitálních materiálů na portále www.veskole.cz je i jejich hodnocení, které provádějí naše zkušené lektorky. Pro vytvoření kvalitního a dobře hodnoceného digitálního materiálu nabízíme body, které doporučujeme při vytváření materiálů dodržovat.

Obsah

Každý digitální učební materiál musí obsahovat úvodní stránku, stránku s odkazy a stránku s metodikou.  Metodika může být také skrytá na každé jednotlivé stránce materiálu. Minimální počet stran s interaktivním obsahem, aby došlo ke kvalitnímu procvičení tématu, je 3.

Vzhled

Při volbě pozadí a typu a barvy písma volte vhodný kontrast. Velikost písma by měla být nejméně 24 bodů a je vždy vhodnější volit písmo bezpatkové.  Obsah by měl být rozmístěný po celé stránce a doplněný vhodnými obrázky či nákresy. Dobrý DUM by neměl celkově obsahovat obrovský počet aktivit, které omezují výkon počítače, na jedné straně by měla být pouze jedna aktivita. Není ani vhodné v celém DUM pouze kombinovat aktivity z Lesson Activity Toolkit. I v tomto případě platí, že v jednoduchosti je krása.

Interaktivita

Cílem DUM, které jsou vytvořeny ve SMART Notebook, je aktivní zapojení žáka. Z toho důvodu je nezbytné, aby DUM obsahoval interaktivní prvky. Pokud vytvoříte ve SMART Notebook materiál, který nebude interaktivní prvky obsahovat, bude hodnocen jen jako podklad pro výuku.

Přejeme vám hodně výborných nápadu a hodně radosti při tvorbě materiálů, které umožní neustále vylepšovat naši výuku.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů