Další ze skvělých online vzdělávacích webů www.kubbu.com

Představujeme další ze skvělých vzdělávacích webů, který umožňuje skvělé interaktivní vzdělávací hříčky. Je sice možno zdarma využít pouze 3 MB v programovém úložišti, ale našinec si s takovým úkolem jistě šikovně poradí. Tento web se jmenuje www.kubbu.com.Jednoduchá výuková aplikace na www.kubbu.com umožňuje realizovat základní interaktivní hrátky jako jsou: 1) přiřazování 2) rozlišování 3) překrývání 4) skládání 5) domina 6) křížovky Lze využívat různorodé zdroje, k dispozici je knihovna, ale celý elearningový systém pro hodnocení žáků, získávání výsledků či naopak obsahuje i nástroje pro komunikaci s žáky. Nástroj je velmi sofistikovaný a umožňuje realizovat opravdu pokročilé funkce. Jednu z nich, která je uvedena v samples, jsem si vyzkoušel, a výsledek "Little bit dissapointing" mne moc vzhledem k výsledku nepotěšil, nicméně pro další využití při práci s interaktivní tabulí či v místnostech, kde interaktivní technologie nejsou, jsem byl velmi potěšen. Jde o nástroj, který může mít opravdu poměrně široké využití.¨ Výborné příklady najdete v sekci SAMPLES.

Začal jsem s tímto nástrojem opravdu efektivně pracovat. Zabudovaný elearningový modul (byť omezený počtem žáků a počtem řešení ve free verzi) však umožňuje opravdu pokročilé flashové interaktivní cvičení, testy, přiřazování, domina, dělení do kategorií.  Vyzkoušel jsem všechny tyto funkce přímo ve vlastní výuce a musím říci, že si je nemohu vynachválit. Když si uvědomím, že v současné době podobné aplikace nabízí jeden nejmenovaný český výrobce za dobrých 8000 Kč, tak asi není co dodat.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů