Dačického dům v Kutné Hoře přináší edukační programy pro děti

Hledáte tip na školní výlet? Představte si dům, kterým můžete sami libovolně procházet od sklepa až po půdu. Dům s historickými prvky, které jsou citlivě spojené s moderní architekturou a technologiemi, jako jsou dotykové obrazovky, čidla pohybu nebo herní prvky
pro děti. To vše je Dačického dům. Centrum, které představuje památky UNESCO, vysvětluje a učí, v čem jsou hodnotné a proč je chráníme.

Ve spolupráci se společností AV MEDIA jsme pro vás připravili bonusové materiály, které jsou volně ke stažení na vzdělávacím portálu www.veskole.cz. Vybírat lze ze čtyř variant:

   1. Dačického dům pro MŠ

   2. Dačického dům pro 1. stupeň ZŠ

   3. Dačického dům pro 2. stupeň ZŠ

   4. Dačického dům pro SŠ

 

Jak získám bonusový materiál?
Navštivte portál www.veskole.cz a v sekci DUMy vyhledejte podle klíčového slova "Dačického dům" příslušné prezentace, DUM si stáhněte do svého počítače.

Co potřebuji pro plné využití bonusového materiálu?
Je to jednoduché, stačí vám počítač se SMART Výukovým softwarem. Doporučujeme mít k dispozici nejnovější verzi, ale není to podmínkou. Případně si můžete zdarma na 45 dnů stáhnout zde: https://education.smarttech.com/products/notebook/download 

Co je obsahem bonusových materiálů?
Dostane se vám do rukou materiál, ve kterém najdete představení
o Dačického domě v Kutné Hoře. Každý materiál je cílen na jinou věkovou skupinu, proto se nedá obecně říct, co v nich najdete. Můžeme ale prozradit, že pro nejmenší děti z mateřských školek např. puzzle, obkreslovačky, práce s barvami, přiřazování stříbrňáků, hádanky a další aktivity. Náročnost úkolů a aktivit stoupá
s přibývajícím věkem žáků a studentů, proto v dalších materiálech najdete např. doplňování popisků k památkám UNESCO, křížovku, aktivity vytvořené ve SMART lab, interaktivní křížovku s obrázky, které jsou shodné s těmi, kteří žáci viděli (nebo teprve uvidí)
v Dačického domě a v neposlední řadě také možnost ověřit si své znalosti pomocí interaktivního testování přes SMART res2.

Součástí všem bonusových materiálů jsou také aktivní odkazy
na internetové stránky Dačického domu, včetně ukázek lákavého video mappingu a kontaktů, kde lze objednat prohlídku pro vaši školku nebo školu. Pokud jste již Dačického dům navštívili, využijte materiál pro zpětné shrnutí.

Kde najdu bližší informace o Dačického domě v Kutné Hoře?
Aktuální informace najdete na webových stránkách http://www.dacickehodum.cz/cs/pro-skoly/ v sekci Pro školy.
Ze sociálních sítí využijte Facebook, nebo se můžete podívat
na YouTube kanál.

Příjemnou prohlídku a zábavu nejen v Kutné Hoře, ale i ve škole přeje Nela Votápková

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů