Co víc se dá dělat s Olínky

Na půjčených přístrojích All-in-One Prowise jsme se věnovali kromě práce s LABy ve SMART Notebooku 16 také interaktivním aplikacím, které jsou na webu buď pod licencí (do češtiny je fajn Včelka, Toglic), nebo zdarma (gramar.in, kahoot.it, socrative.com apod.).    

Velké tablety jsem často brala i do jiných tříd na suplování, snadno
se přenáší a žáci si rádi přišli vypůjčit takovou novinku. Jednou jsme kvůli naší školní WiFi seděli na chodbě na koberci a učili se angličtinu.

Začátkem ledna jsem vyrazila na lyžařský výcvik s šestou a sedmou třídou, tedy s žáky, se kterými běžně nepracuji. Rozhodla jsem se proto, že vezmu Olínky s sebou. Ubytováni jsme byli ve skvělém penzionu s WiFi. Je pravda, že v jídelně jsme se všichni nemohli připojit například na stránku Kahoot, ale já to nevzdala a žáky jsem vzala na chodbu mezi pokoje, kde jsme se posadili na zem a připojili se s žákovskými zařízeními (ta si šesťáci a sedmáci přivezli na svou odpovědnost) k jiné WiFi síti. Vypadalo to, jako když sedíme
za sebou v autobuse, jen každý koukal do tabletu, nebo notebooku. Tam už vše fungovalo báječně. Já jsem stála před zástupem dětí
a držela jsem Olínka, aby všichni viděli na "tabuli" - prostě jako ve třídě. A takto jsme si "napsali" malý testík o bezpečnosti na sjezdovce. Další dny lyžařského vícviku jsme Olínky používali hlavně večer - např. ke hře Aktivity.


Na poslední fotce vidíte individuální přístup k žákyni páté třídy,
se kterou jsem se učila matematiku a češtinu a prohlubovala její logické myšlení.

  Takže tentokrát nám Olínci posloužili, dá se říci, v terénu (mimo školu) místo interaktivní tabule i tabletů zároveň.  

Je pravda, že tři Olínky jsem na dobu lyžařského výcviku přidělila kolegyním na naší ZŠ a ty si je také pochvalovaly. Výhody viděly hlavně ve velikosti zařízení a jednoduchosti ovládání.  
Kdybych měla All-in-Ony ve třídě na stálo, tak bych ještě určitě využila zařízení k instalaci různých výukových programů, elektronických učebnic (ušetřilo by to určitě papír na kopírování)
a elektronické čtečky apod.  

Dětem se s nimi těžko loučilo, ale třeba nás příště AV Media překvapí další novinkou.  

Za půjčení velice děkujeme!

Mgr. Martina Vokounová, ZŠ Botanická, Brno        

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů