Co ukázal BETT 2017?

Každý rok touto dobou vám přinášíme inspiraci ze světa technologií pro vzdělávání - mezinárodního veletrhu BETT. A nejinak tomu bude i letos - opět jsme v lednu vyrazili do Londýna, abychom přivezli zajímavé novinky a mohli se s vámi podělit o trendy, kterými se svět vzdělávání ubírá...

Naše kroky zamířily nejdříve samozřejmě ke SMART Technologies. Leitmotivem letošního stánku byla myšlenka, že úkolem školy není prosté předání balíku znalostí, ale má mnohem hlubší roli. Každé dítě je svým způsobem jedinečné a má nějaký talent, který stojí za to rozvíjet. A koncept 4C - čtyři klíčové dovednosti pro život: kreativita, kritické myšlení, spolupráce a komunikace.

 

Z produktového pohledu představili novou řadu displejů. Nás zaujal zejména SMART Board 7000 - interaktivní panel, který lze považovat za prvního opravdového nástupce tabulí, nejen "televizi do třídy".

Těšte se na jeho představení v dalším článku - ale už teď prozradíme, že se dočkáte intuitivnosti, na kterou jste u SMART Boardu zvyklí: 4 popisovače a houbička, uživatelské rozhraní pro rychlý přístup k nejpotřebnějším výukým aplikacím... ;-)

 

V naší nabídce také nově najdete Prowise, který lze využívat v několika polohách - od klasického displeje až po interaktivní stůl. 

Chcete nekonečnou interaktivní plochu? Vyzkoušejte systém Nureva.

 

Z našich dodavatelů nechyběl ani Robotel, výrobce digitálních jazykových laboratoří. Školitelka Veronika Biskupová nám představila novou verzi SW SmartClass+. Už nyní si ji můžete pořídit a ještě v tomto pololetí chystáme workshop pro jazykáře, kde jej představíme podrobněji. Zatím alespoň video:

 

A jaký je jeden z nejvýraznějších trendů? Už vloni jsme psali o robotice a letos se nám to potvrdilo. Vedle LEGO Education, které už najdete v naší nabídce, jsme se inspirovali u mnoha stánků dalších výrobců. Od jednoduchých robotů až po složité systémy.

 

 

Dlouhodobě sledujeme, jestli se ve vzdělávání výrazněji prosadí 3D a virtuální realita. Známe využití v rámci 3D školních laboratoří, ale výraznější rozšíření těchto technologií do plošného vzdělávání vždy naráželo na nedostatek vhodného obsahu i fakt, že zatím to nakonec bylo "jen" 3D kino, ale ne tvůrčí výuka. Zde jsme zaznamenali posun - 3D a virtuální realita se nám posouvá na úroveň pracoviště žáka. To, narozdíl od dřívejšího frontálního kina, podporuje skupinovou a individuální výuku, což už učitelům dává jistě větší smysl.

Jak vidíte, víceméně se potvrdili trendy, kterými směřuje i české školství. Co tedy ukázal BETT 2017? Že jdeme správným směrem.
Pokud vás zajímají konkrétní produkty detailněji a nechcete čekat na další články, můžete kontaktovat přímo AV MEDIA a rádi vám poskytneme hned podrobnější informace.

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů