Čeští učitelé mezi SMART špičkou v Calgary

Summit pro SMART vzorové učitele z celého světa se konal v červenci (18. - 26. 7.) 2015 v Calgary, kde sídlí firma SMART Technologies. Letos byly z České republiky vybrány tři, což je na tak malou zemi úspěch (celkem se účastnilo 77 učitelů z 22 zemí).

Reprezentovaly nás:
Ivana Křístelová (ZŠ a MŠ JUDr. J. Mareše, Znojmo)
Hana Ulíková (SPŠ Česká Lípa)
Martina Vokounová (ZŠ Botanická, Brno)

Přečtěte si shrnutí jedné z účastnic, Martiny Vokounové.

 

Během týdne jsme absolvovali mnoho přednášek o vývoji technologií, jejich začleňování do vzdělávacího procesu a nahlédli jsme pod pokličku SMART Notebooku 16 a dalších novinek. Dále jsme měli možnost vidět, jakými kontrolami každá interaktivní tabule prochází před odesláním do školy. Jeden z nejúžasnějších zážitků pro nás však byla diskuze s Warrenem Barkleyem, ředitelem firmy SMART Technologies, a Gregem Estellem. Je vidět, že firma při vývoji novinek vychází z praxe (spoupracuje s mnoha školami a také přímo ve firmě je interaktivní třída se čtyřmi tabulemi a SMART Tablem) a že si váží práce nás, učitelů, kteří se snaží držet krok s dobou a připravovat žáky na budoucí zaměstnání. Tyto myšlenky se mi potvrdily, když jsme ve skupinách s vývojáři vymýšleli, jak ještě můžeme učitelům zjednodušit práci se SMART Notebookem, SMART kapp IQ, SMART Tablem apod. Naše požadavky byly smyslem
jejich práce. Věřte, nebo ne, ale programátoři za necelé tři dny naše nápady oživili, předvedli nám je a ty nejlepší se skutečně objeví v některé z dalších verzí programu!!!

Jsem opravdu ráda, že jsme s mými kolegyněmi mohly být u toho! Navíc skupina SMART učitelů z celého světa byla tak pestrá, co učitel, to jiný přístup ke vzdělávání a jiné výukové metody. Jsem šťastná, že jsem mohla opět stát součástí této komunity, naplánovat si spolupráci s kolegy z různých koutů světa a budu se s nimi a jejich třídami moci propojit i ve vyučování.

Pokud byste chtěli vědět více a zajímají vás i neSMARTovské záležitosti hodící se do výuky, můžete se podívat na můj blog:
http://martinavokounova.blogspot.cz/.

Martina Vokounová

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů