Aktuální stav ICT na školách

Vážení ředitelé,

přelom roku je časem pro bilancování a plánování, jakým směrem se v tom novém roce vydat. Chceme se s vámi podělit o výsledky průzkumu, který si v loňském roce nechala AV MEDIA zpracovat mezi vybranými základními a středními školami v České republice. Průzkum se vztahoval k vybavení a používání informačních a komunikačních technologií (ICT) v provozu školy a ve výuce. Třeba vám ve vašich novoročních úvahách pomůže utřídit myšlenky a ujasníte si, jakým směrem pokračovat...

Celá zpráva z průzkumu ke stažení zde.

 

Momentální stav ICT ve školách lze souhrnně a jednoduše formulovat jako potřebu zastavení, zhodnocení minulosti, potřebu prostoru pro „nádech“ ke srovnání priorit, cílů a následujících kroků. Díky aktuálnímu rozběhu dalších EU projektů tento nutný čas školy nedostanou. Na druhou stranu aktuální "Šablony" jsou opět příležitost posunout Vaši školu o skok dopředu. Neotálejte s podáním žádosti o dotaci. Není na co čekat. Pravidla jsou daná a navíc: zažádáte-li později, riskujete, že se kvůli běžící realizaci šablon diskvalifikujte pro další výzvy, které ještě přijdou... A pro aktivní školy, které se projektů nebojí, je zde další a finančně možná ještě zajímavější zdroj: Integrované regionální programy (IROP) a jejich obdoba pro Prahu. Umožňují rozsáhlejší modernizace učeben, vybudování přírodovědných či jazykových laboratoří, zřízení odborných 3D pracovišť apod. (www.euprojekty.cz)  

Nové Šablony jsou hodně zaměřeny na DVPP. V průzkumu ředitelé jasně řekli, že vedle pocitu „přeškolení“ byla kritickým bodem poslední Výzvy 51 kvalita oborových didaktik. My si toto plně uvědomujeme, a proto jsme nyní věnovali o to větší pozornost vývoji nových kurzů. Obrovský akcent klademe na vyšší úroveň pedagogické odbornosti, ale zároveň i praktičnost a okamžité uplatnění ve výuce. Doporučuji i Vašim učitelům přečíst si naše anotace nebo zkusit ochutnávkový webinář - a uvidíte, že zájem o vzdělávání v těchto kurzech bude!

My v AV MEDIA společně s Vámi měníme způsob výuky na českých školách již přes 20 let. Průzkum a výsledky Vašich škol, jasně ukazují, že úspěšné školy mají jasnou vizi a strategii. Rádi budeme opět Vaším průvodcem a uvidíte, že se to dá krásně zvládnout s jediným cílem: aby technologie ve výuce přinášely skutečnou motivaci žákům, radost pedagogům i spokojenost řediteli!

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů