10 důvodů, proč používat SMART uživatelské účty

V rámci příprav na možnou distanční výuku ve škole zřizujete učitelské i žákovské účty Microsoft či Google. Když už máte takto „uklizenou“ komunikační platformu, využijte to rovnou i pro výukové nástroje.

Není nic nového, že balíček SMART Výukový software obsahuje 4 části: aplikace pro instalaci na PC = SMART Notebook, testování SMART response 2, aktivity SMART lab a online prostředí dostupné přes webový prohlížeč = SMART Online.

Novinkou je, že kromě aktivace sw produktovým klíčem, lze nyní použít i uživatelský účet

K čemu uživatelské účty slouží?

1)     Přihlášení do SMART Notebook sw. Pokud se přihlásíte uživatelským účtem (s platnou licencí) do SMART Notebook Basic, odemknou se všechny nadstavbové funkce SMART Notebook, response 2 i lab.

2)     Přihlášení do prostředí SMART Online.

3)     Přihlášení žáků k učiteli v aktivitách SMART lab, které učitel sdílí na žákovská zařízení.

 

Proč přejít na uživatelské účty?

1)     Jasný přehled, kdo z učitelů má sw k dispozici.

2)     Jednoduchá správa – přidání, odebrání uživatelů.

3)     Přehled o zbývajících licencích.

4)     Jistota, že školní licence nebude používána neoprávněně (u aktivace produktovým klíčem reálně hrozí jeho vyzrazení i mimo školu)

5)     Nebudete zbytečně přicházet o licence tím, že zůstanou na porouchaném nebo zlikvidovaném PC.

6)     Možnost propojení se školním Microsoft nebo Google účtem – jednodušší a jednotný přístup pro učitele.

7)     Možnost ihned zapnout plnou verzi SMART Výukového sw, bez hledání klíče (na kterémkoliv počítači, kde je SVS nainstalovaný).

8)     Možnost používat prostředí SMART Online (ideální nástroj pro distanční výuku, ke kterému učitel od SMART Nobooku ve třídě plynule přejde).

9)     Možnost využívat integrovaného SMART Online přímo v prostředí MS Teams.

10)  Efektivní využití nákladů – plnou verzi mohou mít aktivní učitelé, kteří opravdu využívají všechny funkce. Ostatní učitelé pak mohou využívat omezenou verzi SMART Notebook Basic, která je zdarma, stačí registrace.

 

Správa uživatelských účtů

Uživatelské účty se spravují v Admin portálu SMART a správce má několik možností, jak přidávat a řídit uživatelské účty pro učitele – zadáním jednotlivých emailových adres učitelů, importem csv souboru s emailovými adresami, ale také synchronizací účtů se školními účty Microsoft a Google.

 

A jak to funguje ve výuce? Konkrétní využití vám ukáží naši lektoři na webináři - vyberte si téma a datum a přihlaste se zdarma: https://www.veskole.cz/vzdelavani/?typ=128&prehled=&search= 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů